Pui Valdostana cu ciuperci

de mihaelar63 in Pui, 31 Aug 2017 | 9554 vizualizari

 

 Pollo alla Valdostana este un preparat italienesc    ce-ti ramne in memorie daca l-ai zarit pe undeva  . Pana nu il gusti nu te lasi . Am fost incitata de puiul Valdostana  gatit de  Bucatarase cu experienta Ca Miha https://www.bucataras.ro/retete/valdostana-cu-piept-de-pui-9180.html  , Sidy https://www.bucataras.ro/retete/valdostana-din-piept-de-curcan-17538.html sau Criss https://www.bucataras.ro/retete/pui-valdostana-49858.html.Am folosit   ciuperci , ambele condimente date in retete atat cimbru cat si rozmarin .
  Va invit sa preparati si voi acest minunat  pui Valdostana pentru a va convinge .
  Nu este greu . Pe cuvant de Bucataras :D !!!!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg piept de pui dezosat
  • sare
  • piper
  • cimbru uscat maruntit
  • 3 linguri de faina alba
  • 100ml ulei masline
  • 1 ceapa
  • 3 catei usturoi
  • 1 lingura rozmarin verde tocat
  • 1 pahar sos aromat -productie proprie - https://www.bucataras.ro/retete/sos-aromat-27184.html
  • 1 borcan ciuperci champignon taiate
  • 400 gr sunca porc
  • 400 gr cascaval
  • 2 rosii
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui Valdostana cu ciuperci :

  1.  Pieptul de pui se spala si se taie in bucati mari [ ca pentru snitel ].
  2. Feliati sunca si cascavalul .
  3. Rosiile se spala si se feliaza
  4. Curati , spalati si tocati marunt ceapa si usturoiul .
  5. Scurgeti ciupercile de lichidul in care au fost conservate si le limpeziti cu apa rece . Scurgeti-le din nou de excesul de apa .
  6. Se bate usor pieptul de pui si s econdimenteaza cu sare , piper si cimbru .
  7. Dati pieptul de pui prin faina alba si prajiti usor pe ambele parti in ulei incins .
  8. Se scot bucatile de pui si se pun separat pe o farfurie .
  9. In uleiul ramas caliti usor ceapa si usturoiul tocate . Adugati ciupercile si rozmarinul si sotati -le impreuna 2-3 minute . Gustati si sarati daca este nevoie .
  10. Intr-o tava ne-aderenta se pune la inceput feliile de pui . Se aseaza deasupra felii de sunca . Distribuiti peste sunca ciupercile si sosul de rosii aromat . La sfarsit se  acopera totul cu felii de cascaval si se pun felii de rosii din loc in loc .
  11.  Dati tava la cuptor pentru gratinare 15-20 minute .
  12. Pentru servire se taie portii sub forma de patrate si se decoreaza cu crengute de rozmarin verde .
  13. Serviti Valdostana de pui cu ciuperci insotita de garnitura preferata .
  14.  Noi am preferat o simpla salata de varza sa o insoteasca .
  15.    Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Puteti folosi si ciuperci proaspete .

2

Brocolli ar merge minunat ca si garnitura .

3

Farmecul acestu preparat este sa fie servit cald .

Daca ti-a placut reteta noastra " Pui Valdostana cu ciuperci " nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (31)

Rocsi 1

02.09.2017, 21:21

Este o bunatateee! Eu am facut in alta varianta, am incercat sa il reinterpretez dupa cum am mancat la un restaurant!

Sidy 1

29.09.2017, 14:28

Sunt sigura ca ti-a iesit o bunatate si s-a papat tot din farfurie. Sa va fie de sanatate ! Pupici !

kytz 1

03.10.2017, 09:48

Aoleuuuuuuuu...... .....ce bunătateeeeeee!!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Aripioare de pui gratinate