Pulpă de curcan şi cartofi - la cuptor & Mujdei de usturoi cu ierburi aromate

de DinDragostePentruGatit in Curcan, 10 Mai 2012 | 5254 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpă de curcan;
  • 3-4 cartofi;
  • 1/2 lgţ cimbru;
  • ulei de floarea soarelui;
  • sare;
  • piper.

Mujdei

  • 5-6 căţei de usturoi;
  • ulei de floarea soarelui;
  • oţet de mere;
  • apă minerală;
  • frunze cimbru, coriandru proaspete - opţional;
  • sare grunjoasă.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpă de curcan şi cartofi - la cuptor & Mujdei de usturoi cu ierburi aromate:

 

Carnea se spală, se şterge şi se condimentează (ulei de floarea soarelui, cimbru, sare şi piper).

Cartofii se curaţă, se spală, se taie felii; se condimentează cu sare, piper şi puţin ulei de floarea soarelui.

Se unge o tavă cu unt, se pun cartofii şi carnea.

Se acoperă cu folie de aluminiu.

Se introduce tava în cuptor (încălzit) timp de 45-50 minute, la foc potrivit; după 20 minute se scoate folia de aluminiu.

Mujdeiul de usturoi

Se curăţă usturoiul, se presează cu ustensila pentru mujdei; se bate bine cu sare grunjoasă până devine o pastă; se adaugă puţin câte puţin ulei de floarea soarelui amestecându-se continuu. La final se adaugă oţetul, puţină apă minerală şi ierburile tocate mărunt.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpă de curcan şi cartofi - la cuptor & Mujdei de usturoi cu ierburi aromate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

diaconta 1

22.08.2012, 12:19

Dragoste unde umbli de ma lasi sa-ti duc dorul?

Miha 1

22.08.2012, 12:24

DinDragostePentruGatit 1

31.08.2012, 13:32


Am revenit.
Cu retete insa... mai tarziu, mare-i lenea.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9443 puncte

katty

7006 puncte

Rocsi

4976 puncte

Constelatialeu

2098 puncte

 Adi

2000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lapte de ovaz
  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

  • 30

    MA

  • 01

    MI

  • 02

    J

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Curcan ardelenesc