Pulpă de curcan şi cartofi - la cuptor & Mujdei de usturoi cu ierburi aromate

de DinDragostePentruGatit in Curcan, 10 Mai 2012 | 3345 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpă de curcan;
  • 3-4 cartofi;
  • 1/2 lgţ cimbru;
  • ulei de floarea soarelui;
  • sare;
  • piper.

Mujdei

  • 5-6 căţei de usturoi;
  • ulei de floarea soarelui;
  • oţet de mere;
  • apă minerală;
  • frunze cimbru, coriandru proaspete - opţional;
  • sare grunjoasă.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpă de curcan şi cartofi - la cuptor & Mujdei de usturoi cu ierburi aromate:


Carnea se spală, se şterge şi se condimentează (ulei de floarea soarelui, cimbru, sare şi piper).


Cartofii se curaţă, se spală, se taie felii; se condimentează cu sare, piper şi puţin ulei de floarea soarelui.


Se unge o tavă cu unt, se pun cartofii şi carnea.


Se acoperă cu folie de aluminiu.


Se introduce tava în cuptor (încălzit) timp de 45-50 minute, la foc potrivit; după 20 minute se scoate folia de aluminiu.


Mujdeiul de usturoi


Se curăţă usturoiul, se presează cu ustensila pentru mujdei; se bate bine cu sare grunjoasă până devine o pastă; se adaugă puţin câte puţin ulei de floarea soarelui amestecându-se continuu. La final se adaugă oţetul, puţină apă minerală şi ierburile tocate mărunt.


Poftă bună!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpă de curcan şi cartofi - la cuptor & Mujdei de usturoi cu ierburi aromate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

diaconta 1

22.08.2012, 12:19

Dragoste unde umbli de ma lasi sa-ti duc dorul?

Miha 1

22.08.2012, 12:24

DinDragostePentruGatit 1

31.08.2012, 13:32


Am revenit.
Cu retete insa... mai tarziu, mare-i lenea.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de curcan la cuptor