Pungute de piept de curcan cu mozzarella si ardei

de Sylvia in Curcan, 14 Feb 2010 | 5478 vizualizari

 

Am facut acest meniu azi de Valentine’s Day dar merge pentru orice ocazie. M-am inspirat dupa o reteta vazuta pe blogul Monicai “Retete in imagini”, doar ca am schimbat compozitia sa o adaptez la sarbatoare .

 

INGREDIENTE

  • Pentru 2 persoane avem nevoie de
  • 2 bucati mari de piept de curcan,
  • 2 oua,
  • 2 linguri de mozzarella,
  • o jumatate de ardei rosu taiat cubulete,
  • sare,
  • piper,
  • faina ,
  • pesmet ,
  • 150 ml ulei,
  • cartofi,
  • putina verdeata maruntita in functie de preferinta.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pungute de piept de curcan cu mozzarella si ardei:

Batem bine bucatile de piept de pui, trebuie sa fie ca pentru un snitel dar mai mari. Le condimentam bine pe ambele parti cu sare si piper si punem pe fiecare bucata o lingura de mozzarella rasa si o lingura de ardei rosu taiat cubulete si calit in prealabil in putin ulei si presaram putina verdeata  .

  Apoi adunam bucatile de carne ca si o puguta si le legam , lasandu-le ca si o fundita deasupra. Le-am legat cu in fir de ata rosie mai gros sa fie usor de identificat si inlaturat atunci cand se mananca;

 Am trecut pungutele astfel otinute prin faina si apoi prin ou batut si la urma prin pesmet ca si pe snitele.  Le-am intors prima data si le-am pudrat bine “funda” si apoi restul , cu grija sa fie acoperite pete tot. Le-am copt ca si pe snitele, la foc mic sa se patrunda f bine peste tot, la inceput le-am pus rasturnate sa se rumeneasca partea de deasupra si apoi cu grija pe toate partile pana s-au rumenit frumos peste tot. Le-am servit acompaniate de inimioare de cartofi prajiti.  Pentru cartofi prajiti am taiat felii mai groase de cartofi si i-am decupat cu o inimioara mica pentru facut biscuiti. I-am fiert timp de 6 minute si apoi i-am prajit in baie de ulei .

  I-am servit impreuna pe un platou,  punguta de piept de curcan  incadrata  de salata verde  de mai multe tipuri si cartofii prajiti acoperiti cu putina  verdeata. Pentru decor am adaugat cateva boabe rosii de coacaze sa fie mai pasional  . Din pacate ne-am pus pe mancat si am uitat sa fac si poze la sectiune….data viitoare  :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pungute de piept de curcan cu mozzarella si ardei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

epurasha2bb 1

17.02.2010, 13:24

foarte frumoas prezentata! o idee inedita si o reteta tare gustoasa! am furat ideea!

silvi0ara 1

17.02.2010, 13:59

Ce bine arata.

Sylvia 1

24.02.2010, 22:20

Ma bucur ca v-au placut , pot fi facute cu orice combinatie de carne si umplutura .

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Piept de curcan umplut