Pulpa de ied in stil grecesc

de mihaelar63 in Mancaruri cu carne, 29 Ian 2016 | 678 vizualizari

 

In anotimpul rece, cel mai mult imi place sa gatesc la cuptor. Daca-ti zambeste o friptura rumena parca-ti mai vine sa zambesti si tu :D
Bucataria se umple de arome imbietoare  si vecinii te intreaba ce faci asa bun !!!!
 

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpa ied cu coaste 1.5-2 KG
  • 1 kg cartofi
  • 6 catei de usturoi taiati
  • 2 cepe
  • 2 crengute cimbru
  • 2 crengute rozmarin
  • 1 pahar vin
  • sare
  • piper
  • ulei masline

marinata:1 lingurita sare roz

  • 1/2 lingurita oregano uscat
  • 1/2 lingurita piper
  • 1/2 lingurita cimbru
  • zeama de citrice de la cate o lamaie , o portocala si o mandarina
  • 100 ml ulei masline
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de ied in stil grecesc:


  1. Pulpa de de ied se curata si se spala.

  2. Se amesteca ingredientele pentru marinare.

  3. Se maseaza pulpa de ied cu amestecul pentru marinata si se lasa la rece pana la 24 ore.

  4. Se curata cartofii , se taie in sferturi si se sareaza .

  5. Curatati ceapa si taiati pestisori.

  6. Se aseaza pulpa de ied in tava , pe margini se distribuie cartofii .

  7. Peste pulpa se pune ceapa ustuturoiul si crengutele cu mirodenii. Piperati.

  8. Turnati vin pe deasupra si stropiti cu ulei de masline.

  9. Dati tava acoperita [ cu folie de aluminiu daca nu aveti capac ] la cuptor timp de 45 minute.

  10. Scoateti folia si lasati inca o ora sa se rumeneasca bine pulpita.

  11. Din cand in cand intoarceti carnea de pe o parte pe alta si stropiti cu zeama formata.

  12. Serviti pulpa de ied calda.

  13. Pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

Servit un pahar de vin langa friptura. Se potrivesc vinurile ce merg si la miel, rosu sau roze.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de ied in stil grecesc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

mihaelar63 1

01.02.2016, 23:47

Katty

mihaelar63 1

01.02.2016, 23:48

Mirela

Zamfira 1

02.02.2016, 11:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rapida cu capsuni si nectarine

de oanapl 5

ieri la 23:12

Tarta cu ciuperci, broccoli si telemea

de oanapl 5

ieri la 19:34