Pulpa de ied in stil grecesc

de mihaelar63 in Mancaruri cu carne, 29 Ian 2016 | 570 vizualizari

 

In anotimpul rece, cel mai mult imi place sa gatesc la cuptor. Daca-ti zambeste o friptura rumena parca-ti mai vine sa zambesti si tu :D


Bucataria se umple de arome imbietoare  si vecinii te intreaba ce faci asa bun !!!!


 

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpa ied cu coaste 1.5-2 KG
  • 1 kg cartofi
  • 6 catei de usturoi taiati
  • 2 cepe
  • 2 crengute cimbru
  • 2 crengute rozmarin
  • 1 pahar vin
  • sare
  • piper
  • ulei masline

marinata:1 lingurita sare roz

  • 1/2 lingurita oregano uscat
  • 1/2 lingurita piper
  • 1/2 lingurita cimbru
  • zeama de citrice de la cate o lamaie , o portocala si o mandarina
  • 100 ml ulei masline
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de ied in stil grecesc:

  1. Pulpa de de ied se curata  si se spala.
  2. Se amesteca ingredientele pentru marinare.
  3. Se maseaza pulpa  de ied cu amestecul pentru marinata si se lasa la rece pana la  24 ore.
  4. Se curata cartofii , se taie in sferturi si se sareaza .
  5. Curatati ceapa si taiati pestisori.
  6. Se aseaza pulpa de ied  in tava , pe margini se distribuie cartofii .
  7. Peste pulpa se pune ceapa  ustuturoiul si crengutele cu mirodenii. Piperati.
  8. Turnati vin pe deasupra  si stropiti cu ulei de masline.
  9. Dati tava acoperita [ cu folie de aluminiu daca nu aveti capac ] la cuptor timp de 45 minute.
  10. Scoateti folia si lasati inca o ora sa se rumeneasca bine pulpita.
  11. Din cand in cand intoarceti carnea de pe o parte pe alta si stropiti cu zeama formata.
  12. Serviti pulpa de ied calda.
  13. Pofta buna !!!
 

TIPS-URI

1

Servit un pahar de vin langa friptura. Se potrivesc vinurile ce merg si la miel, rosu sau roze.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de ied in stil grecesc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Pulpa de ied in stil grecesc-0
Pulpa de ied in stil grecesc-1
Pulpa de ied in stil grecesc-2
Pulpa de ied in stil grecesc-3
Pulpa de ied in stil grecesc-4
Pulpa de ied in stil grecesc-5
Pulpa de ied in stil grecesc-6
Pulpa de ied in stil grecesc-7
Pulpa de ied in stil grecesc-8
Pulpa de ied in stil grecesc-9
Pulpa de ied in stil grecesc-10
Pulpa de ied in stil grecesc-11
Pulpa de ied in stil grecesc-12
Pulpa de ied in stil grecesc-13
Pulpa de ied in stil grecesc-14
Pulpa de ied in stil grecesc-15

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (40)

mihaelar63

mihaelar63 1

01.02.2016, 23:47

Katty

mihaelar63

mihaelar63 1

01.02.2016, 23:48

Mirela

Zamfira

Zamfira 1

02.02.2016, 11:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!