Pulpa de miel la cuptor cu menta si afumatura

de Bucataras in Oaie, 20 Apr 2016 | 12736 vizualizari

 

Pulpa de miel este nelipsita de pe masa romanilor in perioada Pastelui, tocmai de-asta iti voi arata cum s-o pregatesti.

 

INGREDIENTE

  • O pulpa de miel fasonata bine
  • 7 catei de usturoi
  • 6 crengute de rozmarin
  • 4 crengute de cimbru
  • 6 frunze de menta
  • cca 80 ml de ulei de masline
  • 200 g de afumatura (eu folosesc piept de porc afumat)
  • 50 ml de vin rosu demisec
  • fresh-ul de la ½ de lamaie
  • 200 ml de apa
  • 1 kg de cartofi noi spalati bine in prealabil
  • sare fina, sare grunjoasa si piper dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de miel la cuptor cu menta si afumatura:

Alaturi de un sos de menta si de-o garnitura de cartofi noi, iti garantez ca este tot ceea ce-ti trebuie pentru a avea niste sarbatori cu adevarat minunate.

Ai nevoie de: O pulpa de miel fasonata bine, 6-7 catei de usturoi, 5-6 crengute de rozmarin, 4 crengute de cimbru, 5-6 frunze de menta, cca 80 ml de ulei de masline, 200 g de afumatura (eu folosesc piept de porc afumat), 50 ml de vin rosu demisec, fresh-ul de la ½ de lamaie, 150-200 ml de apa, 1 kg de cartofi noi spalati bine in prealabil, sare fina, sare grunjoasa si piper dupa gust.

Toaca usturoiul si menta marunt, si-apoi pune-le intr-un mojar. Incepe sa amesteci bine incorporand putin cate putin ulei. Incorporeaza si fresh-ul de lamaie. Continua cu acest proces pana obtii o emulsie.

Afla toti pasii de preparare in reteta video https://youtu.be/AADRwRNON84

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de miel la cuptor cu menta si afumatura" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Friptura de miel