Drob

de Anamaria Cook in Oaie, 15 Apr 2012 | 4499 vizualizari

 

Este al doilea Paste departe de casa si cum am petrecut Pastele in stil englezesc saptamana trecuta m-am gandit sa ii prepar logodnicului meu prima lui Masa de Paste in stil Romanesc.

 

INGREDIENTE

  • 500g ficat de vita
  • 500g rinichi miel
  • 2 legaturi ceapa verde
  • 2 legaturi patrunjel
  • 2 legaturi marar verde
  • 3 oua fierte
  • 2 oua crude
  • ulei pentru calit
  • sare si peper
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob:

  Se spala ficatul si rinichii si se pun la fiert in apa cu un praf de sare.

   Cand acestea s-au fiert se scurge apa si se lasa sa se raceasca putin. Tocati ceapa verde mararul si patrunjelul si se pune la calit impreuna cu organele taiate marunt.

  Cand ceapa sa calit stingeti focul si lasasi sa se raceasca, apoi tocati compozitia marunt(cu masina de tocat sau mixer electric) si amestecati cu 2 oua crude.

  Puneti ouale la fiert si intre timp tapetati o forma de paine cu un strat de margarina. Cand ouale s-au fiert puneti jumatate din compozitia de drob in forma tapetata, faceti trei adancituri cu lingura si asezati ouale fierte si curatate de coaja, apoi puneti restul de compozitie si nivelati bine.

  Ungeti drobul cu putin ou batut(sau daca aveti prapur de miel puteti impaturi drobul in el) si dati la cuptor la foc mediu pentru 30 de minute.

Lasati sa se raceasca taiati felii si gata de servit.
                           POFTA BUNA!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Drob" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Maria68 1

15.04.2012, 17:11

bun Sarbatori fericite!

Rux 1

15.04.2012, 23:16

Excelent arata! Paste Fericit!

bucatarimcudiana 1

17.04.2012, 11:34

imi place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Somon cu sos aioli in pergament
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!