Pulpa de porc coapta in foi de varza murata

de mihaelar63 in Porc, 27 Ian 2015 | 4693 vizualizari

 

Acum vreo... 20 de ani am preparat aceasta reteta doar ca atunci aveam pulpa de oaie . Eram mai tinerei si mai fara posibilitati deosebite . Cumnatul care atunci locuia la tara zice : ,, Hai sa va dau o pulpa de oaie , pana la primavara puteti sa o fierbeti de cate 5 ori in cate o tocana !!! ":)))) . Atunci am ras bine cu gandul la Charlie Chaplin cand isi fierbea bocancul de foame . Pulpa coapata in foi de varza a iesit atat de frageda incat am reusit sa ne pacalim baietelul ca ii servim carne de vitel .

 

INGREDIENTE

  • 1 capac pulpa porc -1.5 kg
  • 200 gr bacon- slanina afumata
  • 2 linguri untura porc
  • 6 catei usturoi
  • 6-10 frunze varza murata
  • 1 lingurita boia
  • 1 lingurita pasta rosie de ardei iute
  • sare
  • verdeata si masline pentru decor .
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de porc coapta in foi de varza murata:

Pulpa de porc se spala si se zvanta .

Usturoiul se curata si se taie jumatati.

Pulpa se inteapa din loc in loc si se introduce cate o bucata de usturoi .

Slaninuta se feliaza .

Untura se amesteca cu sare boia , pasta de ardei .

Cu acest amestec se unge pulpa de porc . Deasupra se aseaza feliile de slanina afumata .

Bucata de pulpa se inveleste bine in foi de varza murata [ si pe dedesupt] .Se pune intr-o tava , se aduga putina apa si se da la cuptorul incins 60 minute . Din cand in cand mai puneti apa daca e nevoie [ sa nu se arda tava ] .

In acest timp frunzele de varza se vor coce , aproape se vor arde . Scoteti frunzele de varza si lasati bucata de carne sa se rumeneasca inca 30 minute .

Timpul de coacere difera in functie de preferinte , marimea bucatii de carne si eficienta cuptorului .

 Feliati bucata de carne si o serviti alaturi de salata sau garnitura preferata .

TIPS-URI

1

Aceasta reteta poate fi preparata cu carne de vita , porc , oaie/ miel sau chiar si vanat .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de porc coapta in foi de varza murata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Rocsi 1

28.01.2015, 19:47

Super faina reteta asta!

mihaelar63 1

28.01.2015, 22:49

Ina nu eu am schimbat poza > Am crezut ca admin . a facuta asta si am, lasat-o asa

mirela0911 1

29.01.2015, 21:19

Wow!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de porc vietnamez