Pulpă de porc, ghebe și ceapă

de Panacris in Porc, 5 Iun 2014 | 886 vizualizari

 

Mereu apreciată în familia Zmeilor ;) E un fel principal ce niciodată nu este suficient! :D

 

INGREDIENTE

  • pulpă de porc cca 800 g,
  • ceapă roșie nouă 2 bucăți,
  • ceapă galbenă nouă 2 bucăți,
  • usturoi nou 4 căpățâni,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • tarhon,
  • boia de ardei dulce,
  • vin rose cca. 300 ml.,
  • ghebe ( am avut congelate) cca. 250 g.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpă de porc, ghebe și ceapă:

Pulpa de porc se feliază, ca și șnițelele, se asezonează de sare și piper, lăsându-le la rece cca. 10 minute.

Între timp ceapa se curăță, se taie rondele, apoi se înăbușeșete în puțin ulei și apă, la foc iute. După ce, ceapa a devenit translucidă, se adaugă bucățile de carne, se completează cu 2 căni de apă și se lasă la gătit la foc mediu cca. 20 de minute.  După acest interval de timp se asezonează de sare, boia, tarhon și piper, adăugându-se ghebele congelate. Se lasă la gătit cca. 10 minute la foc mediu, neacoperit. Spre finalul gătirii se adaugă vinul și usturoiul tocat mărunt, lăsându-se la fiert înăbușit cca. 10 minute, neacoperit.

Se servește fierbinte cu garnitura preferată (orez, cartofi natur, cartofi piure, paste sau cușcuș) ;) și salată de sezon.

Spor și poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpă de porc, ghebe și ceapă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Pulpă de porc, ghebe și ceapă-0
Pulpă de porc, ghebe și ceapă-1
Pulpă de porc, ghebe și ceapă-2
Pulpă de porc, ghebe și ceapă-3
Pulpă de porc, ghebe și ceapă-4
Pulpă de porc, ghebe și ceapă-5
Pulpă de porc, ghebe și ceapă-6
Pulpă de porc, ghebe și ceapă-7
Pulpă de porc, ghebe și ceapă-8
Pulpă de porc, ghebe și ceapă-9
Pulpă de porc, ghebe și ceapă-10
Pulpă de porc, ghebe și ceapă-11

COMENTARII (20)

Rocsi

Rocsi 1

06.06.2014, 11:51

Ce bunatate de preparat

anca_rm

anca_rm 1

06.06.2014, 13:46

ce bun

xana

xana 1

06.06.2014, 23:58

Super!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!