Pulpa de porc impanata cu usturoi si carnat afumat

de gaby_duceag in Porc, 15 Ian 2012 | 6907 vizualizari

 

Rasfoind blogosfera culinara am ajuns intamplator pe blogul"Tocana de cuvinte"
Pulpa de porc impanata a facut sa-mi odihnesc ochii mult timp pe blog si gandul sa fie obsedat de aceasta fripturica simpla dar speciala, inspirandu-ma pentru meniul de week-end.
Nu am respectat reteta ci doar ideea.
Multumesc Smaranda :).

 

INGREDIENTE

  • o bucata pulpa porc
  • 3 carnati casa , afumati
  • 10 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • 150 ml vin rosu
  • 50 ml sos de soia
  • 30 ml ulei
  • rozmarin
  • o lingura miere
  • zeama de la jumatate de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de porc impanata cu usturoi si carnat afumat:



Eu am avut o pulpa de porc de aproximativ 20 cm.

Am ales-o si cu putina grasime .

Cu ajutorul unui cutit am facut orificii de-a lungul pulpei.

Carnaciorii mei erau bine afumati si au intrat cu usurinta, dar daca sunt mai moi, Smaranda recomanda sa fie usor congelati.

Dupa ce am introdus carnatii am facut orificii cu varful unui cutit si-am bagat cateii de usturoi, intregi, pe unde gaseam loc liber :)))



Intr-un bol am amestecat asa: vinul, sosul de soia,uleiul,rozmarin,zeama de lamaie, sare si piper si mierea.

Am omogenizat si am uns pulpa pe toate partile.

Am pus intr-un vas pulpa, o bucata de rasol afumat, feliat, bucati de carnat, am turnat restul de lichid si am tinut la frigider 24 ore.



Am preincalzit cuptorul, am pus toata carnea intr-o tava, am mai adaugat putin ulei si-am invelit totul in hartie pentru copt.



Am bagat tava la cuptor, la foc mediu , pentru 1 ora si 30 minute.

Am scos hartia si am mai lasat 30 minute invartind-o si pe partea opusa pentru a se rumeni usor.



Am pus de mamaliga, am scos branza framantata de la borcan, muraturi si..pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de porc impanata cu usturoi si carnat afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (117)

diaconta 1

07.11.2013, 14:15

Cleme,daca tot ai intrat,sa citesti si comentariile,ca acolo scrie cum s-a intamplat cu introducerea carnatului

Krystyan Trendy 1

09.11.2013, 16:58

apetisanta

Alexandra Burz 1

15.01.2014, 22:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

RETETA RECOMANDATA
Carnati cu cartofi la cuptor