Coaste aromate

de lia maria in Porc, 12 Iul 2010 | 4871 vizualizari

 

Este o coasta bine coapta, cu crusta crocanta putin lipicioasa si deosebit de gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 2kg coaste porc proaspete
  • 3 fire cimbru
  • 2 fire rozmarin
  • 3 fire salvie
  • 4 catei usturoi
  • 1 fir ardei iute
  • 1 lingura miere
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingura ulei de floare(pentru uns tava)
  • 200ml  vin rosu
  • 100ml apa
  • Sare
  • Piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coaste aromate:

Coastele se portioneaza, se spala apoi se sterg cu servete absorbante. Se sareaza si pipereaza.

Ierburile aromate se spala si se toaca marunt. Usturoiul se curata si se piseaza. Ardeiul iute se curata de seminte  si se toaca cat mai marunt. Se pun  toate intr-un bol, se adauga uleiul si mierea si se omogenizeaza bine.

Cu acest amestec ungem coastele pe toate partile si le punem intr-o tava de friptura, pe care am uns-o  inainte. Deasupra turnam vinul si apa, acopetim tava cu folie si dam la cuptor, pentru 60-70’(pana carnea se desprinde de pe os) apoi indepartam folia si mai lasam 15’in cuptor, pentru a-si forma crusta, scoatem, intoarcem bucatile de coasta si mai dam la cuptor inca 15’.

Le-am sevit cu garnitura de cartofi piure.

Pofta buna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Coaste aromate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Coaste aromate-0
Coaste aromate-1
Coaste aromate-2
Coaste aromate-3
Coaste aromate-4
Coaste aromate-5
Coaste aromate-6
Coaste aromate-7
Coaste aromate-8

COMENTARII (20)

silvi0ara

silvi0ara 1

18.07.2010, 19:46

Yammm,ce bine arata.

Bucataras

Bucataras 1

19.10.2010, 13:51

Felicitari, Lia, pentru inscrierea retetei in concursul Hapi Hap!

mihaelar63

mihaelar63 1

01.11.2010, 14:53

delicioase

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!