Este o coasta bine coapta, cu crusta crocanta putin lipicioasa si deosebit de gustoasa.
Coastele se portioneaza, se spala apoi se sterg cu servete absorbante. Se sareaza si pipereaza.
Ierburile aromate se spala si se toaca marunt. Usturoiul se curata si se piseaza. Ardeiul iute se curata de seminte si se toaca cat mai marunt. Se pun toate intr-un bol, se adauga uleiul si mierea si se omogenizeaza bine.
Cu acest amestec ungem coastele pe toate partile si le punem intr-o tava de friptura, pe care am uns-o inainte. Deasupra turnam vinul si apa, acopetim tava cu folie si dam la cuptor, pentru 60-70’(pana carnea se desprinde de pe os) apoi indepartam folia si mai lasam 15’in cuptor, pentru a-si forma crusta, scoatem, intoarcem bucatile de coasta si mai dam la cuptor inca 15’.
Le-am sevit cu garnitura de cartofi piure.
Pofta buna !
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro