Pulpa de porc la cuptor cu cartofi si garnitura de legume

de adasev12 in Porc, 26 Aug 2010 | 9725 vizualizari

 

nimic spectaculos...simplu si bun...

 

INGREDIENTE

  • 4-6 plupe portionate ( sau nu)
  • 6-8 cartofi
  • 4-5 catei de usturoi
  • 150 ml vin rosu sec
  • oregano, cimbru, busuioc, sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de porc la cuptor cu cartofi si garnitura de legume:

carnea se zvanta cu un prosop, se bate putin sa se fragezeasca si se prajeste in ulei de masline la foc iute, sa prinda o crusta aurie

se aseaza carnea in tava, se pun si cartofii taiati felii printre carne, se pune uleiul in care s-a prajit carnea peste si o cana de apa,

se pun deasupra condimentele si usturoiul si se da la cuptor la 200 gr .

se lasa o jumatate  de ora apoi de adauga vinul, se mai stopesc bucatile de carne si cartofi cu sosul din tava, se mai adauga putina apa,

daca a scazut prea tare si se mai lasa 30-40 min, timp in care se mai stropeste cu sos, ca sa se rumeneasca frumos.

se poate servi cu garnitura de legume facute dupa bunul plac( eu am folosit mix de legume fierte si apoi puse in tigaie cu un strop de ulei la inabusit vreo 15 min)

pofta buna!

vinul ramas merge foarte  bine cu friptura !!!

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de porc la cuptor cu cartofi si garnitura de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Pulpa de porc la cuptor cu cartofi si garnitura de legume-0
Pulpa de porc la cuptor cu cartofi si garnitura de legume-1
Pulpa de porc la cuptor cu cartofi si garnitura de legume-2
Pulpa de porc la cuptor cu cartofi si garnitura de legume-3
Pulpa de porc la cuptor cu cartofi si garnitura de legume-4

COMENTARII (4)

ela

ela 1

27.08.2010, 00:39

imi place

Corinuta

Corinuta 1

27.08.2010, 19:13

placeeee!5 furcu!

mena29

mena29 1

28.08.2010, 15:55

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!