Pulpa de porc si carnati in sos de bere

de Toamna07 in Porc, 16 Dec 2014 | 5141 vizualizari

 

Cum sa nu gustam macar o bucatica,cand aroma imbatatoare ne trezeste simturile ?!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente :
  • 1 kg pulpa de porc feliata
  • 2 carnati crud uscati
  • 5 catei de usturoi
  • 500 ml bere neagra sau bere blonda nefiltrata
  • 50 ml ulei de masline
  • sare,piper,cimbru,
  • fulgi de chilli
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de porc si carnati in sos de bere:

Cu o seara inainte ,sau cu cel putin 3 ore inainte,asezam fripturile in tava si le ungem cu ulei de masline,le condimentam cu sare,piper,fulgi de chilli si cimbru.

Le masam usor,turnam 250 ml de bere,apoi le acoperim cu folie alimentara si le dam la rece pana a doua zi .

Zdrobim cateii de usturoi si-i indesam printre carne. Punem si restul de bere,acoperim tava cu folie de aluminiu si dam tava la cuptor incins pentru 40 de minute. Dupa acest timp o scoatem din cuptor,inlaturam folia si vom intoarce carnea rumenita pe cealalta parte.

Carnatii se vor felia si se vor imprastia prin tava. Mai dam la cuptor pana in momentul in care carnea se patrunde usor cu furculita. Alcoolul din bere se va evapora si va ramane un sos dulceag si foarte gustos.

Carnea se va topi in gura,este extrem de frageda si cu gust usor afumat de la carnati.

Este o friptura ideala pentru Craciun.Se prepara usor si o puteti servi cu salata preferata.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de porc si carnati in sos de bere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Rocsi 1

16.12.2014, 22:02

Vin la tine la masa ca vad ca ai bunatati!

mirela0911 1

17.12.2014, 09:22

Ce rumene si frumoase sunt!

elucubratiiculinare 1

17.12.2014, 17:13

vin la masa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Porc cu legume la cuptor