Pulpa de rata cu varza rosie

de papabundetot in Rata, 13 Dec 2014 | 10968 vizualizari

 

Nu mai este deja un secret faptul ca rata este carnea pe care eu o ador,daca e bine gatita si are gust bun,as putea manca rata de 3 ori pe zi.Din pacate nu gasesc asa ceva in pauza de masa de la birou,dar din fericire,atunci cand am timp,pregatesc acasa o rata minunata,aromata si exact pe gustul meu,care sper insa sa fie si pe gustul vostru :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 2 pulpe de rata
  • sos soia
  • crema de otet balsamic,
  • zahar brun
  • scortisoara,
  • anason macinat
  • chilly,
  • paprika iute afumata
  • lapte
  • Pentru garnitura:
  • 1 varza rosie medie
  • sare,piper
  • 3 lingurite zahar
  • 2 lingurite otet
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de rata cu varza rosie:

Am marinat din timp pulpele de rata cu sos soia,crema de otet balsamic,zahar brun,scortisoara,anason,chilly,boia iute afumata,le-am lasat aproximativ 3 ore intorcandu-le din cand in cand pe toate partile.Dupa acest timp,am scos pulpele din marinata,le-am zvantat bine cu un prosop de hartie si le-am asezat cu pielea in jos intr-o tigaie bine incinsa si le-am lasat sa se rumeneasca,le-am intors si pe partea cealalta.Dupa ce au prins o culoare frumoasa pe ambele parti,le-am transferat intr-o tava de cuptor,am adaugat si marinata in care au stat,putin lapte si le-am dat la cuptor sa se patrunda bine si sa se fragezeasca.

Varza am taiat-o fasii subtiri,am pus-o intr-o cratita cu ulei incins,am adaugat sare,piper si am lasat-o pe foc mic ca sa se inmoaie bine.La final am adaugat amestecul de otet cu zahar si am mai lasat 10-15 minute pentru a se evapora mirosul de otet,apoi am oprit focul.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de rata cu varza rosie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

papabundetot 1

14.12.2014, 12:24

Panacris 1

14.12.2014, 18:37

Toată lumea se ferește de varza roșie ca și garnitură Dar e super delicioasă!

Oana 1

05.01.2015, 15:23

Iamiiiii! Ador pulpa de rata!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sandwich cu ciuperci portobello și gorgonzola

ieri la 10:02

Gogosi cu lingura reteta cu iaurt si fara dospire

pe 10.06 la 21:28

Canoli desert traditional italian cu umplutura de ricotta

pe 10.06 la 21:22

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rata in sos de vin rosu