Pulpe de cocosel de curte cu vinete fripte

de alice_ciobanu in Pui, 22 Sep 2011 | 3728 vizualizari

 

Mi-a adus socra'mea de dimineata doi cocosei. Stop!, nu va ganditi la din aia de ii pui la salba, heee...as fi vrut eu :P, ci e vorba de doi cocosei de curte. Doar ca sunt mici si pricajiti saracutii, pui tineri, cica. Si m-am tot uitat eu asa lung la ei, bai frate!..mici tare, adica foarte mici :)) minusculi chiar. Am luat pulpele de la amandoi si tot minunandu-ma de cat is de mici si firavi, le-am aruncat intr-un vas jena si la cuptor cu ei. Si pentru ca mi-a adus si niste vinete, din gradina, mici si alea, dar na, din ultimul rod...mi-am adus aminte de o mancarica, vazuta recent, tot la Horia, evident. E vorba de mancarica de gaina cu vinete fripte. Cum nu aveam gaina ci doar cocoseii de care am amintit, am facut o cantitate mai mica si putin adaptata.

A iesit o mancare foarte gustoasa, delicioasa si se poate consuma si rece foarte bine. Asa ca ma declar satisfacuta de alegerea facuta. Mai ramane de vazut ce fac cu celelalte doua jumatati de cocosel :), pana una-alta, le-am pus in congelator. Idei, ceva?

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe mici si firave de cocosel de curte
  • 2 vinete potrivite
  • un ardei gras rosu
  • o cana de suc de rosii, sau rosii pasate 
  •  o ceapa mijlocie
  • 1/2 lingurita rozmarin
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1/2 lingurita cimbru
  • un varf de cutit de scortisoara macinata
  • un varf de cutit de nucsoara
  • 1/2 lingurita piper negru macinat 
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de cocosel de curte cu vinete fripte:

Pulpele le stropiti cu ulei si le frecati bine cu amestecul de codimente, mai putin sarea. Le puneti intr-un vas termorezistent, puneti o jumatate de cana de apa, acoperiti cu o folie si dati-le la cuptor pentru vreo 45-50 minute. Daca e pui de la magazin, 35 de minute e suficient.

Vinetele le coaceti, ca pentru salata de vinete. Le curatati apoi de coaja arsa, cu un cutit inoxidabil, le puneti la scurs. Dupa ce s-au scurs bine le tocati. Intr-o craticioara incingeti ulei si caliti ceapa, tocata marunt, ardeiul gras, tocat foarte marunt, dupa care adaugati sucul de rosii si vinetele tocate. Amestecati bine si lasati la foc domol cam 10 minute. Apoi cand carnea este aproape gata, fragezita, puneti vinetele peste si mai dati la cuptor pentru inca 15-20 minute, fara folie, reducand putin focul.

Serviti mancarica cu patrunjel tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de cocosel de curte cu vinete fripte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Garnitura taraneasca de cartofi - Reteta simpla si gustoasa

ieri la 15:42

Frittata cu roșii cherry - Rețeta perfectă pentru un mic dejun sănătos

ieri la 09:40

Cartofi zdrobiți picanți la cuptor - Rețeta simplă pentru o garnitură gustoasă

pe 17.06 la 15:46

Reteta de baza pentru paine de casa

pe 16.06 la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2278 puncte

Rocsi

695 puncte

Lau

Lau 9

260 puncte

vasimur

163 puncte

oanapl

139 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Rollo de pollo a la pimienta