Pulpe de pui cu cartofi la cuptor

de cristeena20 in Pui, 10 Apr 2014 | 6294 vizualizari

 

Acest fel se face in nenumarate feluri . Ee de data asta am facut putin diferit, adica am adaugat la final un sos de usturoi ce i-a schimbat total gustul, textura si credeti-ma e bestial. MAi ales cartofii au devenit altfel ..

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de pui intregi
  • 6 cartofi mari (albi)
  • 5-6 catei de usturoi
  • sare, piper,
  • rozmarin uscat,
  • praf de usturoi,
  • putin vin alb,
  • 1 lingura untura ,
  • sos iute piri-piri,
  • 1 lingura de maioneza
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui cu cartofi la cuptor:

- Pulpele de pui se curata si se sterg cu un servetel de hartie. Le condimentam cu sare, piper, sos piri-piri , 2 catei de usturoi zdrobiti si  presaram cu putin vin alb deasupra. Dam la rece cateva ore sa se marineze. 

- Punem pulpele intr-un vas termorezistent si de jur imprejur punem cartoii pe care i-am taiat bucati mai mari  si i-am condimentat in prealabil cu sare, piper, praf de usturoi, rozmarin  si i-am amestecat cu putina untura topita. Punem si marinata de la carne. Se dau la cuptorul incins la 220 grade. Cand carnea e rumena se intorc pulpele pe cealalta parte si amestecam si cartofii.Dupa 10 minute scoatem vasul din cuptor, intoarvcem iar pulpele si preparam un sos din maioneza cu piper, sare, usturoi pisat si putina boia. Ungem pulpele si dam iar la cuptor..reducem putin focul si lasma inca cca 15 minute, pana sunt gata rumene. 

- Facuta astfel carnea este deosebit de frageda, aromata si cartofii moi si aromati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui cu cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pui picant in bere neagra cu cartofi la cuptor gratinati cu parmezan