Pulpe de pui cu cartofi la cuptor

de cristeena20 in Pui, 10 Apr 2014 | 6228 vizualizari

 

Acest fel se face in nenumarate feluri . Ee de data asta am facut putin diferit, adica am adaugat la final un sos de usturoi ce i-a schimbat total gustul, textura si credeti-ma e bestial. MAi ales cartofii au devenit altfel ..

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de pui intregi
  • 6 cartofi mari (albi)
  • 5-6 catei de usturoi
  • sare, piper,
  • rozmarin uscat,
  • praf de usturoi,
  • putin vin alb,
  • 1 lingura untura ,
  • sos iute piri-piri,
  • 1 lingura de maioneza
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui cu cartofi la cuptor:

- Pulpele de pui se curata si se sterg cu un servetel de hartie. Le condimentam cu sare, piper, sos piri-piri , 2 catei de usturoi zdrobiti si  presaram cu putin vin alb deasupra. Dam la rece cateva ore sa se marineze. 

- Punem pulpele intr-un vas termorezistent si de jur imprejur punem cartoii pe care i-am taiat bucati mai mari  si i-am condimentat in prealabil cu sare, piper, praf de usturoi, rozmarin  si i-am amestecat cu putina untura topita. Punem si marinata de la carne. Se dau la cuptorul incins la 220 grade. Cand carnea e rumena se intorc pulpele pe cealalta parte si amestecam si cartofii.Dupa 10 minute scoatem vasul din cuptor, intoarvcem iar pulpele si preparam un sos din maioneza cu piper, sare, usturoi pisat si putina boia. Ungem pulpele si dam iar la cuptor..reducem putin focul si lasma inca cca 15 minute, pana sunt gata rumene. 

- Facuta astfel carnea este deosebit de frageda, aromata si cartofii moi si aromati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui cu cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pui cu legume la cuptor