Tocanita cu pui,ciuperci pleurotus si smantana .

de Toamna07 in Pui, 12 Mai 2012 | 2744 vizualizari

 

Aceste minunate ciuperci sunt foarte aromate si dau un gust deosebit preparatelor.
Continutul ciupercilor pleurotus este bogat in proteine de calitate si minerale. Continutul in vitamine arata ca, dintre toate produsele vegetale,ciupercile sunt adevarate izvoare de vitamine!

 

INGREDIENTE

Ingrediente:

  • 8 bucati de pui (ciocanele si pulpe superioare)
  • 500 gr. ciuperci pleurotus
  • 700-800 gr. smantana
  • 2 cepe
  • 1 legatura de patrunjel
  • 2 linguri de faina
  • sare si piper alb sau negru
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita cu pui,ciuperci pleurotus si smantana .:

Mod de preparare :



Bucatile de pui spalate si curatate ,le uscam si le dam cu sare.Intr-o tigaie adaugam cam 200 ml. de ulei si le prajim usor pe toate partile. Le scoatem si le lasam deoparte .

Ciupercile le trecem prin jet de apa si le taiem bucati .Ceapa si patrunjelul le tocam marunt.

Intr-o cratita punem la incins putin ulei si calim ceapa pana devine aurie,adaugam ciupercile si amestecam usor pana se inmoaie putin.Peste ceapa si ciuperci adaugam 500 ml. de apa si lasam sa fiarba cam 5 minute dupa care adaugam bucatile de pui prajit .Lasam sa dea cateva clocote si peste ele.

In smantana adaugam 2 linguri de faina si omogenizam bine sa nu ramana cocoloase.O adaugam peste pui si o lasam sa fiarba putin. Asezonam cu sare si piper.

La sfarsit adaugam patrunjelul si inchidem .





In functie de marimea bucatilor de pui si cat de zemoasa vreti mancarica,mai adaugati apa sau nu.





Gustoasa rau !:)





Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita cu pui,ciuperci pleurotus si smantana ." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

zaharia_mihaela2005 1

18.06.2012, 22:56

Gustoasa

Krystyan Trendy 1

05.12.2013, 17:28

O bunatate !

Bya Ralu 1

11.12.2013, 21:04

bun bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de pui cu ceapa si cartofi noi