Tocanita cu pui,ciuperci pleurotus si smantana .

de Toamna07 in Pui, 12 Mai 2012 | 7085 vizualizari

 

Aceste minunate ciuperci sunt foarte aromate si dau un gust deosebit preparatelor.
Continutul ciupercilor pleurotus este bogat in proteine de calitate si minerale. Continutul in vitamine arata ca, dintre toate produsele vegetale,ciupercile sunt adevarate izvoare de vitamine!

 

INGREDIENTE

Ingrediente:

  • 8 bucati de pui (ciocanele si pulpe superioare)
  • 500 gr. ciuperci pleurotus
  • 700-800 gr. smantana
  • 2 cepe
  • 1 legatura de patrunjel
  • 2 linguri de faina
  • sare si piper alb sau negru
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita cu pui,ciuperci pleurotus si smantana .:

Mod de preparare :

Bucatile de pui spalate si curatate ,le uscam si le dam cu sare.Intr-o tigaie adaugam cam 200 ml. de ulei si le prajim usor pe toate partile. Le scoatem si le lasam deoparte .
Ciupercile le trecem prin jet de apa si le taiem bucati .Ceapa si patrunjelul le tocam marunt.
Intr-o cratita punem la incins putin ulei si calim ceapa pana devine aurie,adaugam ciupercile si amestecam usor pana se inmoaie putin.Peste ceapa si ciuperci adaugam 500 ml. de apa si lasam sa fiarba cam 5 minute dupa care adaugam bucatile de pui prajit .Lasam sa dea cateva clocote si peste ele. 
In smantana adaugam 2 linguri de faina si omogenizam bine sa nu ramana cocoloase.O adaugam peste pui si o lasam sa fiarba putin. Asezonam cu sare si piper.
La sfarsit adaugam patrunjelul si inchidem .


In functie de marimea bucatilor de pui si cat de zemoasa vreti mancarica,mai adaugati apa sau nu. 


Gustoasa rau !:)


Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita cu pui,ciuperci pleurotus si smantana ." nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de pui cu ceapa si cartofi noi