Pulpe de pui cu ciuperci si smantana

de Corinuta in Pui, 22 Dec 2013 | 32652 vizualizari

 

E o mancarica foarte gustoasa care seamana cu reteta de pui manastiresc, dar difera putin la modul de preparare si ingrediente. Asa ca am preferat sa-i zic altfel ca sa nu se iste oaresce polemici pe marginea retetei.

 

INGREDIENTE

  • 2-3 linguri unt sau ulei
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras rosu
  • 500 g ciuperci champignon
  • 8 pulpite de pui
  • 1 canita vin alb
  • 2 fire ceapa verde
  • 3-4 catei de usturoi
  • 200 ml smantana dulce
  • 2 linguri patrunjel verde tocat
  • sare, piper macinat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui cu ciuperci si smantana:

Ceapa tocata cubulete se pune in untul sau uleiul incins sa se caleasca. Se adauga ardeiul taiat cubulete si se amesteca din cand in cand. Ciupercile spalate si curatate se toaca cubulete sau se feliaza, dupa preferinta, apoi se pun si ele in cratita si se calesc 10 minute.


Se spala si se curata bine pulpele, apoi se oparesc cateva minute in apa fiarta cu sare. Se scot cu o paleta si se adauga peste legume impreuna cu vinul care trebuie sa fie la temperatura camerei. Se acopera si se lasa sa fiarba inabusit pentru un sfert de ora.


Ceapa verde se taie felii, iar usturoiul se zdrobeste, dupa care se adauga la mancarica impreuna cu smantana dulce. Se condimenteaza si se mai lasa sa fiarba cam 10 minute sau pana este fiarta carnea.


La sfarsit adaugam verdeata tocata si amestecam bine.


Se poate servi langa garnitura preferata.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

daca nu aveti ardei puteti adauga la mancare o lingurita de boia pentru culoare

2

inainte sa opriti focul puteti pune si o lingura de pasta de rosii daca va place, pentru un plus de culoare

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui cu ciuperci si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (51)

noiinbucatarie 1

16.03.2016, 23:40

la favorite reteta asta

katty 1

28.03.2016, 10:54

Delicoasa!

DeliciidelaM 1

29.03.2016, 09:03

yummy

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pulpe cu cascaval coapte in lapte si cu sos de ciuperci