Pulpe de pui cu legume la cuptor

de DinDragostePentruGatit in Pui, 14 Apr 2012 | 1582 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg pulpe de pui (5 bucăţi mari).

Marinata:

  • 100 mL vin alb;
  • 1 + 1/2 lgţ coriandru boabe;
  • 1 lgţ condiment Ras el Hanout (opţional);
  • 1/2 lgţ cimbru;
  • 1/2 lgţ chili;
  • 2-3 lg ulei de măsline;
  • sare;
  • piper.

Legume:

  • 700 g cartofi;
  • 600 g vinete;
  • 1 ceapă mare;
  • 1 ardei;
  • 1 felie de ţelină (cam 100 g);
  • 2-3 morcovi (200 g);
  • 6 căţei de usturoi;
  • ulei de măsline;
  • cimbru;
  • sare;
  • piper.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui cu legume la cuptor:

Se pârlesc pulpele, se curăţă, se spală.


Se scot cobiile, se taie pulpele în două.


Se pregăteşte marinata: se mojarează toale condimentele, se amestecă cu ulei şi vin, se unge bine carnea cu o pensulă; se ţin pulpele în marinată 30 minute.


Legumele se spală, se curaţă.


Cartofii se taie în 8 bucăţi, morcovii rondele, ţelina în bucăţi subţirele, vinetele, ceapa rondele; ardeii julien.


Se unge tava cu ulei şi se aşează legumele în ordinea: cartofi, morcovi, ţelină, vinetele, ardei, ceapă, se condimentează cu cimbru, sare şi piper; se mai stropesc cu puţin ulei de măsline.


Se acoperă tava cu folie de aluminiu şi se pune în cuptor (preîncălzit), timp de 30-35 minute.


Se încinge o tigaie şi se rumeneşte carnea pe ambele părţi (împreună cu marinata sa) , atât cât să prindă culoare.


După cele 30-35 de minute în care legumele au stat în cuptor, se scoate folia şi se aşează carnea deasupra lor.


Se mai ţine tava (legumele + carnea) în cuptor 20-25 minute, la foc mediu.



Poftă bună!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Lau 1

14.04.2012, 16:58

servesc si eu

adry88 1

14.04.2012, 17:15

place

iri_iri 1

14.04.2012, 22:00

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Supa cu zdrente-"Provocarea GastroArt"

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Legume la cuptor cu pulpite in sos de rosii