Pulpe de pui cu legume la cuptor

de DinDragostePentruGatit in Pui, 14 Apr 2012 | 3874 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg pulpe de pui (5 bucăţi mari).

Marinata:

  • 100 mL vin alb;
  • 1 + 1/2 lgţ coriandru boabe;
  • 1 lgţ condiment Ras el Hanout (opţional);
  • 1/2 lgţ cimbru;
  • 1/2 lgţ chili;
  • 2-3 lg ulei de măsline;
  • sare;
  • piper.

Legume:

  • 700 g cartofi;
  • 600 g vinete;
  • 1 ceapă mare;
  • 1 ardei;
  • 1 felie de ţelină (cam 100 g);
  • 2-3 morcovi (200 g);
  • 6 căţei de usturoi;
  • ulei de măsline;
  • cimbru;
  • sare;
  • piper.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui cu legume la cuptor:

Se pârlesc pulpele, se curăţă, se spală.

Se scot cobiile, se taie pulpele în două.

Se pregăteşte marinata: se mojarează toale condimentele, se amestecă cu ulei şi vin, se unge bine carnea cu o pensulă; se ţin pulpele în marinată 30 minute.

Legumele se spală, se curaţă.

Cartofii se taie în 8 bucăţi, morcovii rondele, ţelina în bucăţi subţirele, vinetele, ceapa rondele; ardeii julien.

Se unge tava cu ulei şi se aşează legumele în ordinea: cartofi, morcovi, ţelină, vinetele, ardei, ceapă, se condimentează cu cimbru, sare şi piper; se mai stropesc cu puţin ulei de măsline.

Se acoperă tava cu folie de aluminiu şi se pune în cuptor (preîncălzit), timp de 30-35 minute.

Se încinge o tigaie şi se rumeneşte carnea pe ambele părţi (împreună cu marinata sa) , atât cât să prindă culoare.

După cele 30-35 de minute în care legumele au stat în cuptor, se scoate folia şi se aşează carnea deasupra lor. 

Se mai ţine tava (legumele + carnea) în cuptor 20-25 minute, la foc mediu.

 

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui dezosate cu orez si legume la cuptor