Pulpe de pui cu legume la cuptor

de DinDragostePentruGatit in Pui, 14 Apr 2012 | 3920 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg pulpe de pui (5 bucăţi mari).

Marinata:

  • 100 mL vin alb;
  • 1 + 1/2 lgţ coriandru boabe;
  • 1 lgţ condiment Ras el Hanout (opţional);
  • 1/2 lgţ cimbru;
  • 1/2 lgţ chili;
  • 2-3 lg ulei de măsline;
  • sare;
  • piper.

Legume:

  • 700 g cartofi;
  • 600 g vinete;
  • 1 ceapă mare;
  • 1 ardei;
  • 1 felie de ţelină (cam 100 g);
  • 2-3 morcovi (200 g);
  • 6 căţei de usturoi;
  • ulei de măsline;
  • cimbru;
  • sare;
  • piper.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui cu legume la cuptor:

Se pârlesc pulpele, se curăţă, se spală.

Se scot cobiile, se taie pulpele în două.

Se pregăteşte marinata: se mojarează toale condimentele, se amestecă cu ulei şi vin, se unge bine carnea cu o pensulă; se ţin pulpele în marinată 30 minute.

Legumele se spală, se curaţă.

Cartofii se taie în 8 bucăţi, morcovii rondele, ţelina în bucăţi subţirele, vinetele, ceapa rondele; ardeii julien.

Se unge tava cu ulei şi se aşează legumele în ordinea: cartofi, morcovi, ţelină, vinetele, ardei, ceapă, se condimentează cu cimbru, sare şi piper; se mai stropesc cu puţin ulei de măsline.

Se acoperă tava cu folie de aluminiu şi se pune în cuptor (preîncălzit), timp de 30-35 minute.

Se încinge o tigaie şi se rumeneşte carnea pe ambele părţi (împreună cu marinata sa) , atât cât să prindă culoare.

După cele 30-35 de minute în care legumele au stat în cuptor, se scoate folia şi se aşează carnea deasupra lor. 

Se mai ţine tava (legumele + carnea) în cuptor 20-25 minute, la foc mediu.

 

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Legume la cuptor cu pulpite in sos de rosii