Pulpe de pui cu legume si morcov caramelizat

de AndrutzaP in Pui, 26 Apr 2016 | 734 vizualizari

 

Daca vreti sa incercati altceva in locul celebrelor legume la tigaie cu pui, puteti adauga un plus de gust cu morcovii caramelizati. Daca mai si presarati putin parmezan deasupra, efectul este garantat.

 

INGREDIENTE

  • 5 pulpe dezosate
  • 200 g mix de legume congelate
  • 1/2 ceapa potrivita sau o ceapa mica
  • 2 morcovi mari
  • 1 lingura zahar brun
  • 1 lingura miere
  • 2 linguri unt
  • menta
  • sare si piper
  • 1 lingurita sos soia
  • ulei pentru prajit
  • 1 lingura parmezan ras
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui cu legume si morcov caramelizat:

Incepeti cu caramelizarea morcovilor. Morcovii, curatati si spalati, se taie rondele si si fierb in apa cu sare. Dupa ce apa a dat in clocot, adaugati rondelele de morcovi si mai lasati 2-3 minute. intr-o tigaie puneti untul, mierea si zaharul. Cand acestea ajung la punctul de fierbere puneti morcovul si amestecati energic cu o spatula de lemn/plastic. Lasati morcovii in tigaie pana se caramelizeaza usor, dar cu grija sa nu se arda. Ii scoateti din tigaie si presarati deaspura menta maruntita.


Puiul, condimentat cu sare si piper, se prajeste pe ambele parti.


Legumele se calesc impreuna cu ceapa. Cand se inmoaie suficient adaugati sosul de soia si mai lasati cateva minute.


Se serveste cu parmezan ras deaspura.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

In locul rondelelor de morcov puteti folosi si baby morcovi intregi.

2

Eu am folosit menta uscata, dar puteti folosi si menta proaspata, tocata marunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui cu legume si morcov caramelizat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

mirela0911 1

26.04.2016, 11:27

Ce papa bun!

alilianaa 1

26.04.2016, 18:05

bun, bun!

Camelya 1

12.05.2016, 12:08

Ce mancarica delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pui crocant și aromat