Pulpe de pui în aluat de bere şi tagliatelle cu sos de smântână

de Miha in Pui, 14 Apr 2009 | 8754 vizualizari

 

Încă o reţetă delicioasă de la Miha, pulpe de pui în aluat şi tagliatelle cu sos de smântână.

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe de pui fara pielita
  • 2 oua
  • 1 pahar de bere
  • condimente dupa preferinta
  • faina cat sa iasa un aluat mai gros decat cel de clatite
  • Pentru garnitura avem nevoie de:
  • tagliatelle
  • 200 ml smantana
  • 1 ceapa
  • 2-3 catei usturoi
  • 1 lingurita faina
  • 200 ml supa de carne
  • 50 g branza topita
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui în aluat de bere şi tagliatelle cu sos de smântână:

Ouale se bat bine impreuna cu condimentele. Eu am pus sare, piper si boia de ardei iute. 

Se adauga berea, apoi faina cate putin. Pulpele se dau prin acest amestec, apoi se prajesc intr-o tigaie, cat sa se aureasca un pic crusta. 

Se scot pe un prosop absorbant, apoi se pun intr-o tava unsa cu unt. Se dau la cuptor pana se rumenesc. 

Tagliatelele se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt gata, se pun intr-o strecuratoare si se trec sub un jet de apa rece.

Ceapa tocata se caleste in 2-3 linguri de ulei. Cand este gata se da deoparte de pe foc, se adauga lingurita de faina si se amesteca repede, sa nu se formeze cocoloase. 

Cate putin se adauga supa de carne amestecata cu smantana si branza topita, se pune din nou pe foc si se mai dau cateva clocote. Cand este aproape gata, se adauga usturoiul tocat. 

Se formeaza “cuiburi” de tagliatelle, se toarna sosul deasupra si se orneaza cu frunze de marar.

Poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui în aluat de bere şi tagliatelle cu sos de smântână" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta copilariei mele, papricas de pui cu galuste