Pulpe de pui in sos la cuptor

de mirela0911 in Pui, 19 Iun 2011 | 10572 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 pulpe de pui intregi
  • 50 ml ulei masline
  • sare, piper dupa gust
  • 1/2 lgt.boia dulce
  • 1/2 lgt. curry
  • 1 lg sos de soia
  • 100 ml vin alb
  • 2 lg bulion
  • 1 lgt. oregano uscat
  • 2 crengute de cimbru proaspat
  • 4 catei de usturoi
  • 1 lg faina
  • 3 lg smantana
  • patrunjel verde tocat pt decor
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui in sos la cuptor:

Se spala bine pulpele dupa care se taie in doua.

Se face un sos din ingredientele care incep de la ulei pana la bulion. Se amesteca bine dupa care se ia fiecare bucata de carne si se da prin aceste amestec apoi se aseaza intr-o tava. Dupa ce am procedat la fel cu toata carnea se toarna acest sos in tava cu carne. Se presara deasupra oregano, se acopera cu o folie alimentara si se da la frigider pt. cel putin o ora.

Inainte de a da tava la cuptor, se taie usturoiul feliute si se presara peste carne si frunzele de la cimbru se pun din loc in loc, se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor pt 35-40 minute la 180 de grade. Dupa ce au trecut aceste minute, se indeparteaza folia de aluminiu si se mai da la cuptor pt inca 30 minute sa se rumeneasca frumos pulpele.

Se scot pulpele din tava iar in sosul ramas se toarna amestecul facut din faina desfacuta in putina apa si smantana. Se lasa se dea cateva clocote pana se leaga sosul. A iesit delicios acest sos.

Se serveste cu cartofi piure alaturi de o salata de varza cu rosii (asa am servit noi).

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui in sos la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mazare dulce cu pulpite de pui