Pulpe de pui la tigaie cu piure de cartofi si varza de Bruxelles glazurata

de Satisfyyourcravings in Pui, 31 Oct 2016 | 1349 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru pulpele de pui:
  • 4 pulpe de pui (eu am folosit 2 superioare si 2 inferioare)
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare, piper
  • pudra de usturoi
  • oregano uscat
  • busuic uscat
  • maghiran uscat
  • Pentru piureul de cartofi:
  • 600 grame de cartofi fainosi
  • sare
  • unt
  • lapte
  • Pentru varza de Bruxelles:
  • 500 grame varza de Bruxelles
  • 50 ml supa de legume
  • 50 ml otet balsamic
  • 1 lingura unt
  • sare, piper
  • patrunjel proaspat (optional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui la tigaie cu piure de cartofi si varza de Bruxelles glazurata:

Se incalzeste uleiul intr-o tigaie din fonta, la foc mediu.


Se presara bucatile de pui din abundenta cu ierburile uscate, sare si piper si se aseaza cu partea cu piele in jos, in tigaie fierbinte.


Se gatesc 20-25 de minute, fara a le muta prin tigaie. Se reduce focul daca se gatesc prea repede sau incep sa se arda.


Se intorc pe cealalata parte si se mai gatesc 20 de minute.


Cartofii de curata de coaja si se taie cuburi, Se fierb in apa sarata, 20 de minute. Se scurg, se adauga unt si lapte si se paseaza pana rezulta un piure omogen. Se adauga sare daca mai este nevoie.


Se fierbe varza de Bruxellles 10 minute, in apa sarata.


Se caleste apoi intr-o tigaie, impreuna cu supa si otetul balsamic, la foc mediu, 10 minute, amestecand frecvent, pana cand varza este lucioasa.


La final, se adauga untul, sare si piper si eventual patrunjel.


Se servesc pulpele impreuna cu piureul de cartofi si varza de Bruxelles.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui la tigaie cu piure de cartofi si varza de Bruxelles glazurata" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Camelya 1

31.10.2016, 20:20

MotanLaOale 1

31.10.2016, 21:03

anca_rm 1

01.11.2016, 14:23

hmmm ce bunatate , imi place varza asta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu branza dulce si visine

de GeorgiG 5

ieri la 22:22

Chec cu oreo si ciocolata

de GeorgiG 5

ieri la 21:46

Tort cu capsuni

de GeorgiG 5

ieri la 20:34

Rasucite cu branza

de GeorgiG 5

ieri la 18:53

RETETA RECOMANDATA
Pulpe cu praz