Pulpe de pui marinate in vin cu sote de mazare

de Bucataras Medi in Pui, 18 Aug 2016 | 761 vizualizari

 

Mazarea a fost proaspata ,de.abia culeasa din gradina si a avut o aroma deosebita.

Eu am preparat o cantitate mai mare atat de carne cat si de sote deoarece am avut musafiri.

 

INGREDIENTE

  • 20 buc. pulpe de pui inferioare
  • 6-8 catei de usturoi
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • ulei de masline
  • 400 ml vin alb sec
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • boabe de piper
  • o lingurita cimbru uscat
  • Pentru sote
  • 1,250 g mazare curatata
  • 3 morcovi
  • o legatura marar
  • unt cat o nuca
  • sare
  • piper proaspat macinat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui marinate in vin cu sote de mazare:

Curatam,spalam si lasam la scurs pulpele.

In acest timp ne ocupam de marinata.

Curatam usturoiul,il pisam,adaugam un praf de sare si amestecam.

Adaugam o lingura cu ulei de masline(picatura cu picatura) si amestecam pana cand obtinem o pasta.

Adaugam zeama de lamaie,apoi vinul , piper proaspat macinat ,boabe de piper si cimbrul.

Amestecam bine.

Punem pulpele intr.un vas ,turnam amestecul de mai sus peste ele ,amestecam bine,(prin miscari dreapta/stanga ale vasului in care avem carnea).


Acoperim vasul si il dam la frigider pentru circa 3-4 ore.

In tot acest timp ne putem ocupa de sote.

Mazarea curatata si spalata se pune intr.un vas(cratita) impreuna cu morcovul(curatat,spalat si taiat rondele).Acoperim cu apa rece si adaugam un praf de sare.

Dam la foc.

Cand atat mazarea cat si morcovul sunt fierte acestea se scot intr.o strecuratoare.

Intr.o tigaie se pune untul si se adauga amestecul de mazare cu morcov.Se soteaza.

La final se adauga dupa gust sare si piper.

Se aromatizeaza cu marat taiat fin.


Pulpele marinate se scot din frigider ,se aseaza intr.o tava si se toarna marinata peste ele.

Daca este nevoie putem adauga si putina apa.


Dam la cuptor si tinem pana cand carnea este bine facuta si frumos rumenita.

Din cand in cand stropim carnea cu sosul din tava.

Servim calde alaturi de soteul de mazare.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui marinate in vin cu sote de mazare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

elucubratiiculinare 1

21.08.2016, 15:23

waw, ce bine arata

mihaelar63 1

05.09.2016, 22:31

Bun - bun !!!

ancutsa 1

14.09.2016, 15:33

Mazarea si puiul sunt preferatele mele, mi-a placut mult reteta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

Gem de caise

de RODIMUR 4

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui cu plante aromatice si sos gulas