Pulpe de pui, pe pat de legume

de lia maria in Pui, 9 Iun 2010 | 5532 vizualizari

 

O explozie de legume, pline de vitamine.

 

INGREDIENTE

  • 4 morcovi
  • 4 cartofi
  • 3 fire ceapa verde
  • 1 ardei kapia rosu
  • 300g fasole pastai
  • 1 telina
  • 300g varza proaspata
  • 100ml ulei de masline
  • 3 pulpe cu spate, de pui
  • 6 catei de usturoi, feliati
  • 6 crengute mici, de rozmarin
  • Sare
  • Piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui, pe pat de legume:

Punem intr-o oala 1L de apa la fiert.

Intre timp spalam legumele si le taiem in forma dorita; rondele ,felii,bastonase, toate inafara de fasole si varza.

Cand apa a ajuns la punctual de fierbere, adaugam fasolea si o lasam doar 2’, atat cat sa se opareasca, nu sa fiarba. O scoatem cu paleta si o lasam in sita la scurs. In aceiasi apa punem bucata de varza si procedam exact la fel ca si cu fasolea. Dupa ce s-a racorit putin, taiem varza in fasii iar fasolea ramane asa intreaga.

Ungem cu ulei o tava cu pereti inalti de friptura si adaugam toate zarzavaturile, saram, piperam, le amestecam pe toate si le nivelam.

Pulpele de pui le taiem in doua, le saram si piperam, indesam sub piele, feliute de usturoi si cate o crenguta de rosmarin  si le asezam peste patul de legume.Stropim cu restul de ulei si mai adaugam 100ml apa. Acoperim tava cu folie de aluminiu, perforam in 3-4 locuri (cu o scobitoare) si dam tava la cuptor pentru 60’, la foc mediu. Cand timpul sa scurs, scoatem tava, indepartam folia si mai dam la cuptor pentru 15’, sa se rumeneasca carnita.

Se serveste simpla sau cu salata acrisoara de muraturi sau cruditati.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui, pe pat de legume" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pulpe umplute la cuptor