Pulpe de pui, pe pat de legume si leurda

de lia maria in Pui, 19 Apr 2011 | 4417 vizualizari

 

Un meniu usor, dar care datorita leurdei a primit o savoare si un gust cu totul deosebit…proaspat, aromat, sanatos si minunat yumi,yumi…
Eu am pregatit o singura portie, deci cantitatile le veti mari functie de cate portii doriti sa preparati

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpa intreaga de pui
  • 1 fir ceapa verde
  • 1 fir praz, doar partea verde
  • 2 morcovi mici sau 1 mare
  • 3 ciuperci marisoare
  • 1 legatura leurda
  • 1 lingura ulei
  • Sare
  • Piper

 

Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui, pe pat de legume si leurda:

 Pulpa de pui o spalam si o taiem in doua, apoi cu farful cutitului o ontepam din loc in loc (unde este carnea mai groasa).

Ceapa si prazul le taiem fideluta. Morcovii curatati si spalati ii taiem rondele, bastonase sau cum doriti, iar ciupercile dupa ce le-am trecut pe sub in jet de apa, le taiem in felii mari.

Punem uleiul la incins intr-o tigaie si prajim pulpele cateva minute, pe ambele parti, pana-si formeaza o crusta putin aurie, dupa care le scoatem pe o farfurie. In grasimea ramasa, calim 2’ ceapa si prazul, adaugam feliile de morcov si dupa alte 2’ punem si ciupercile.Lasam sub capac, alte 2’ apoi,  punem  pulpele, asezonam cu sare si piper, adaugam 100ml apa si lasam sa fiarba sub capac, la foc mic, pana se fragezeste carnita si  scade tot lichidul, cam 25-30’. Dupa ce oprim focul, adaugam leurda spalata si maruntita, amestecam si lasam sub capac (putin, pana aranjam masa) sa se patrunda aromele.

Servim calde bucatile de pui, pe pat de legume, cu miros si gust de leurda.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui, pe pat de legume si leurda" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pipotele si inimioare servite in vas de lemn