Pulpe de pui picante cu ananas si cartofi aurii

de Sidy in Pui, 18 Iul 2011 | 3451 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6-8 pulpe pui
  • 3 morcovi mici
  • 1 patrunjel
  • 1 ceapa
  • 250g compot ananas
  • 2 linguri sos chilli
  • 50 g miere
  • 100 ml vin alb
  • 30 g pasta tomate
  • 1 ardei iute
  • 50 g unt
  • sare
  • piper
  • Pentru cartofii aurii:
  • 1 kg cartofi noi mai mici
  • 2 lingurite turmenic
  • 4 linguri sos soia
  • ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 4 catei usturoi
  • cimbru
  • oregano
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui picante cu ananas si cartofi aurii:

Curatam legumele si le spalam.Morcovii si patrunjelul ii taiem in patru.Punem legumele la fiert in apa( cam 0,5 l) cu sare si putin piper.Lasam sa fiarba cam 30 de minute, dupa care strecuram supa. Intr-un vas infierbantam untul si prajim usor pulpele pe ambele parti. Intr-un bol mai mare facem un sos din vin, miere, sos chilli, cateva felii ardei iute,pasta de rosii si cam 300 ml supa.Amestecam bine si asezonam . Sosul obtinut il rasturnam peste pulpele prajite la care adaugam cuburile de ananas.Cine doreste un gust mai dulceag-picant , poate adauga si 100 ml suc de ananas. Lasam sa fiarba inabusit pina sunt gata pulpele.


Pregatim cartofii aurii pe care i-am preparat dupa o reteta a lui Cristi Roman.


Curatam cartofii si daca sunt mai mari ii taiem in doua. Ii spalam bine apoi ii punem 5 minute la fiert in apa cu sare. Intr-un bol mai mare pregatim un sos din sosul de soia, ulei de masline,turmenic,sare usturoi pisat,ceapa, cimbru si oregano in care adaugam cartofii scursi de apa. Intr-un vas punem 2 linguri ulei de masline, adaugam cartofii cu sosul , acoperim si lasam sa se faca la foc mic.


Dupa 15 minute amestecam cartofii si mai adaugam 2 catei de usturoi pisati si putin ulei daca mai e cazul , lasandu-i inca 10 minute pina sunt gata facuti cartofii aurii.


La servire asezam pe farfurie cate o pulpa de pui, cartofi aurii si servim cu castraveti murati la soare sau alta salata. Pofta mare !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui picante cu ananas si cartofi aurii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

diaconta 1

18.07.2011, 18:18

ce bun ai facut Sidy

mirela0911 1

18.07.2011, 20:29

bun bun

mamaieelena 1

19.07.2011, 09:36

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinta cu ficatei de pui
  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

RETETA RECOMANDATA
Pollo alla Cacciatora