Pulpe de pui picante cu ananas si cartofi aurii

de Sidy in Pui, 18 Iul 2011 | 5656 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6-8 pulpe pui
  • 3 morcovi mici
  • 1 patrunjel
  • 1 ceapa
  • 250g compot ananas
  • 2 linguri sos chilli
  • 50 g miere
  • 100 ml vin alb
  • 30 g pasta tomate
  • 1 ardei iute
  • 50 g unt
  • sare
  • piper
  • Pentru cartofii aurii:
  • 1 kg cartofi noi mai mici
  • 2 lingurite turmenic
  • 4 linguri sos soia
  • ulei de masline
  • 1 ceapa
  • 4 catei usturoi
  • cimbru
  • oregano
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui picante cu ananas si cartofi aurii:

Curatam legumele si le spalam.Morcovii si patrunjelul ii taiem in patru.Punem legumele la fiert in apa( cam 0,5 l) cu sare si putin piper.Lasam sa fiarba cam 30 de minute, dupa care strecuram supa. Intr-un vas infierbantam untul si prajim usor pulpele pe ambele parti. Intr-un bol mai mare facem un sos din vin, miere, sos chilli, cateva felii ardei iute,pasta de rosii si cam 300 ml supa.Amestecam bine si  asezonam . Sosul obtinut il rasturnam peste pulpele prajite la care adaugam cuburile de ananas.Cine doreste un gust mai dulceag-picant , poate adauga si 100 ml suc de ananas. Lasam sa fiarba inabusit pina sunt gata pulpele.

Pregatim cartofii aurii pe care i-am preparat dupa o reteta a lui Cristi Roman.

Curatam cartofii si daca sunt mai mari ii taiem in doua. Ii spalam bine apoi ii punem 5 minute la fiert in apa cu sare. Intr-un bol mai mare pregatim un sos din sosul de soia, ulei de masline,turmenic,sare usturoi pisat,ceapa, cimbru si oregano in care adaugam cartofii scursi de apa. Intr-un vas punem 2 linguri ulei de masline, adaugam cartofii cu sosul , acoperim si lasam sa se faca la foc mic.

Dupa 15 minute amestecam cartofii si mai adaugam 2 catei de usturoi pisati si putin ulei daca mai e cazul , lasandu-i inca 10 minute pina sunt gata facuti cartofii aurii.

La servire asezam pe farfurie cate o pulpa de pui, cartofi aurii si servim cu castraveti murati la soare sau alta salata. Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui picante cu ananas si cartofi aurii" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Rulouri de mamaliga cu carne de pui