Pulpe de rata la cuptor cu sos de ananas

de Bucataras Diana in Rata, 26 Feb 2017 | 1210 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de rata
  • 250 g cus-cus
  • 100 g arahide crude
  • 200 g ananas cubulete din compot
  • 200 ml smantana lichida
  • 2 catei usturoi
  • curcuma
  • nucsoara
  • scortisoara
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de rata la cuptor cu sos de ananas:



Spalam pulpele de rata si le stergem bine cu servetele absorbante. Le saram si le piperam pe ambele parti si le introducem in punga speciala pentru cuptor, impreuna cu doi catei de usturoi, necuratati. Dam la cuptor pentru circa 2 ore - 2 ore si jumatate, pana devin fragede. Cand sunt fragede, le scoatem din punga si le mai dam la cuptor pentru circa 15 minute sa se rumeneasca. Cam cu 30 de minute inainte sa fie gata friptura, pregatim cus-cusul si sosul de ananas. Incingem putin ulei de masline si rumenim cus-cusul 1-2 minute, amestecand continuu, apoi adaugam circa 700 ml apa fierbinte si lasam sa dea 2-3 clocote, potivim gustul de sare si piper si adaugam curcuma pentru un plus de aroma si pentru culoare. Oprim focul si acoperim. Dupa ce se racoreste un pic, adaugam arahidele si amestecam. Intr-o oala mica, punem smantana la fiert, amestecand des. Cand incepe sa fiarba, adaugam ananasul cubulete, scurs in prealabil, si mai lasam pe foc circa 5 minute. Asezonam cu sare, piper, nucsoara si scortisoara. Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Atentie! la manevrarea pungii cu friptura, frige rau :P

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de rata la cuptor cu sos de ananas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

mirela0911 1

26.02.2017, 15:33

Ooo, ce interesant suna!

Rocsi 1

26.02.2017, 19:07

Rahela Velicu 1

26.02.2017, 21:04

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa de conopida
  • 10

    J

  • 11

    V

  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

RETETA RECOMANDATA
Rata umpluta cu sos de portocale