Pulpe inabusite cu cartofi copti in straturi

de epurasha2bb in Pui, 20 Ian 2011 | 5738 vizualizari

 

am papat ieri la pranz

 

INGREDIENTE

  • 3 pulpe
  • 5-6 cartofi potriviti
  • ulei de masline cu aroma de salvie
  • cimbru uscat
  • 1 graunte de usturoi
  • 50 ml vin alb
  • 1 foaie de dafin uscata
  • 100 g cascaval
  • sare
  • 1 pahar de lapte rece
  • 30 g unt
  • piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe inabusite cu cartofi copti in straturi:

Se curata cartofii de coaja si se taie rondele, se tin o ora in putin lapte rece , se scurg apoi si se aseaza un strat de rondele , se pun bucatele de unt printre ei, se presara sare si piper, cimbru uscat si bucatele de cascaval si se pune urmatorul strat.Se picura din loc in loc putina apa si se coc la cuptor in vas de jena.

Puplele se pun intr-un vad termorezistent unse bine cu ulei cu aroma de salvie, si date cu sare, piper.Se pune langa ele o frunza de dafin si un graunte de usturoi se toarna cu grija printre ele o ceasca de apa si se dau la cuptor sa se inabuse acoperite cu o folie de hartie de copt .Cand sunt aproape gata se toarna si vinul si se mai lasa descoperite inca putin sa se rumeneasca.

Se servesc impreuna cu cartofii .

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe inabusite cu cartofi copti in straturi" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (21)

lacrimioara 1

20.01.2011, 20:41

delicios super arata

kamy 1

20.01.2011, 20:48

imi plaaaace

epurasha2bb 1

21.01.2011, 14:13

multumesc fetelor! pai dia v-am zis ca io gatesc azi si postez maine ca nu am timp in aceeasi zi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rulada de curcan umpluta cu castane si piure de cartofi cu sos de afine