Punch de ceai negru

de Satisfyyourcravings in Bauturi, 1 Noi 2012 | 1710 vizualizari

 

Punch-ul este un cocktail usor alcoolizat si foarte parfumat, preferat in general de femei.

 

INGREDIENTE

  • 8 grame de ceai negru granulat (3 lingurite jumatate pentru acest tip de ceai)
  • 2 linguri de zahar alb
  • 3 portocale
  • o lamaie
  • 2 cutii de bere blonda
  • 2 bucati de anason stelat
  • cateva cuisoare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Punch de ceai negru:

Ceaiul se infuzeaza 6 minute in 500 de ml de apa fierbinte (nu clocotita) in care am dizolvat zaharul. Temperatura pentru infuzarea ceaiului negru, in general, este de 90 de grade Celsius. Dupa expirarea timpului de infuzare, se indeparteaza ceaiul.


Intr-o cratita se pun la incalzit cele doua cutii de bere impreuna cu sucul portocalelor si al lamaii. Dupa ce amestecul incepe sa fierba, se indeparteaza de pe foc si se amesteca cu ceaiul, anasonul stelat si cuisoarele si se lasa la infuzat alte 5 minute.


Poate fi consumat rece sau cald.

 

TIPS-URI

1

Pentru aceasta reteta am folosit Assam BPS TYP "Typhoo"- ceai negru din India, zona geografica Assam, realizat prin tehnica CTC.

2

Este foarte important sa indepartati ceaiul din infuzie in timpul recomandat, pentru ca altfel, din cauza continutului bogat de tanin, va deveni amar si dur.

Daca ti-a placut reteta noastra "Punch de ceai negru" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

adry88 1

02.11.2012, 09:04

Mutulica 1

02.11.2012, 11:13

Deabia astept sa aflu lucruri noi .

MIUTA 1

02.11.2012, 14:31

Cred ca e tare bun imi place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Punch cu Cirese