Queijadas cu crema de portocale

de cristeena20 in Prajituri, 26 Noi 2012 | 1865 vizualizari

 

Am invatat reteta asta cu mai multe feluri de creme. Cea mai buna insa este cea cu portocale .O s ava dau si ingredientele de la celelalte tipuri de creme .

 

INGREDIENTE

  • Masa de aluat:
  • -400 gr faina
  • sare
  • 100 gr margarina
  • 1 ou
  • putina apa.
  • Crema de portocale:
  • 500 gr zahar
  • 250 ml apa
  • 5 galbenusuri
  • 6 oua
  • sucul si coaja de la 2 portocale
  • Crema de lapte :
  • 400 gr zahar
  • 0,5 l lapte
  • 100 gr faina
  • 50 gr unt
  • 2 oua
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Queijadas cu crema de portocale:

Baza de cosulete:


- se amesteca faina cu sare , margarina si ouale. Se adauga putina apa treptat pana se face un alaut potrivit de moale pentru a se forma baza de cosulete.


Se lasa la oidihnit cca 1 h


- se ung formele de cosulete cu margarina sau untura- si se modeleaza aluatul in forme.


Crema de portocale:


- Se fierbe zaharul cu apa- cca 2 min


-se amesteca galbenusurile cu ouala intregi, sis e amesteca siropul de zahar, amestecand ff bine.. Adaugam sucul de portocala si coaja de portocala . Se toarna in forme si se dau la cuptor pana devin mai rumene.


Crema de lapte:


Se amesteca untul moale, si restul ingredientelor- se pun in forme si se dau la cuptor

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Queijadas cu crema de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

jolygina 1

26.11.2012, 22:55

bune

MonaMimi 1

27.11.2012, 11:17

Sim0na 1

27.11.2012, 20:03

cat de bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de ciocolata si portocale