Quenelles D'Asburgo

de Andreea Caroline in Mancaruri cu carne, 5 Apr 2014 | 1666 vizualizari

 

Numele d'Asburgo face referire la Massimiliano d'Asburgo, fratele celui mai faimos imperator Francesco Giuseppe.
Quenelles insa este un termen francez ce inseamna carne tocata (maruntita) pentru umplutura...deci ca atare chiftea.

 

INGREDIENTE

  • 750 gr cartofi
  • 125 gr faina alba tip '00'
  • 3 oua
  • 250 gr pancetta
  • patrunjel
  • unt ( pentru uns tava)
  • 250 ml smantana
  • boia
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Quenelles D'Asburgo:

Cartofii ii curatam de coaja,ii spalam,ii taiem in cuburi de marime potrivita si ii punem la fiert in apa rece cu sare.


Cand cartofii au fiert,ii scurgem de apa si ii punem intr-un bol.


Pasam cartofii ( ca pentru piure ) amestecand cu un ou ,faina si putina sare dupa gust.Amestecam bine ingredientele.


Separat spalam patrunjelul,eliminam apa cu un servet de hartie si il tocam fin.


Calim pancetta in putin ulei,adaugam patrunjelul,boia, piper ( dupa gust) si amestecam cu o lingura de lemn.


Impartim compozitia de cartofi in mai multe bile.In mijlocul fiecareia punem pancetta.


Ungem bine un vas pentru cuptor cu unt .Asezam bilele de cartofi umplute una langa cealalta.


Dam tava la cuptorul incins in prealabil la 200 grade pentru 20-25 minute.


Intre timp mixam spuma cele doua oua ramase ,adaugam sare si putin cate putin adaugam smantana.Amestecam bine .


Scoatem tava din cuptor,punem compozitia de oua cu smantana si dam vasul din nou la cuptor pentru 10-15 minute.


Se servesc calde.


 

TIPS-URI

1

Pancetta poate fi inlocuita cu kaizer.

Daca ti-a placut reteta noastra "Quenelles D'Asburgo" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

dantes 1

06.04.2014, 07:40

foarte buna

Sidy 1

06.04.2014, 08:06

Interesant dar....buna de tot !

Andreea Caroline 1

06.04.2014, 09:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 merisor

7160 puncte

MotanLaOale

6760 puncte

mirela0911

6120 puncte

Constelatialeu

5930 puncte

RODIMUR

5260 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de cartofi