Quenelles D'Asburgo

de - Andreea - in Mancaruri cu carne, 5 Apr 2014 | 4432 vizualizari

 

Numele d'Asburgo face referire la Massimiliano d'Asburgo, fratele celui mai faimos imperator Francesco Giuseppe.
Quenelles insa este un termen francez ce inseamna carne tocata (maruntita) pentru umplutura...deci ca atare chiftea.

 

INGREDIENTE

  • 750 gr cartofi
  • 125 gr faina alba tip '00'
  • 3 oua
  • 250 gr pancetta
  • patrunjel
  • unt ( pentru uns tava)
  • 250 ml smantana
  • boia
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Quenelles D'Asburgo:

Cartofii ii curatam de coaja,ii spalam,ii taiem in cuburi de marime potrivita si ii punem la fiert in apa rece cu sare.

Cand cartofii au fiert,ii scurgem de apa si ii punem intr-un bol.

Pasam cartofii ( ca pentru piure ) amestecand cu un ou ,faina si putina sare dupa gust.Amestecam bine ingredientele.

Separat spalam patrunjelul,eliminam apa cu un servet de hartie si il tocam fin.

Calim pancetta in putin ulei,adaugam patrunjelul,boia, piper ( dupa gust) si amestecam cu o lingura de lemn.

Impartim compozitia de cartofi in mai multe bile.In mijlocul fiecareia punem pancetta.

Ungem bine un vas pentru cuptor cu unt .Asezam bilele de cartofi umplute una langa cealalta.

Dam tava la cuptorul incins in prealabil la 200 grade pentru 20-25 minute.

Intre timp mixam spuma cele doua oua ramase ,adaugam sare si putin cate putin adaugam smantana.Amestecam bine .

Scoatem tava din cuptor,punem compozitia de oua cu smantana si dam vasul din nou la cuptor pentru 10-15 minute.

Se servesc calde.

 

TIPS-URI

1

Pancetta poate fi inlocuita cu kaizer.

Daca ti-a placut reteta noastra "Quenelles D'Asburgo" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

dantes 1

06.04.2014, 07:40

foarte buna

Sidy 1

06.04.2014, 08:06

Interesant dar....buna de tot !

- Andreea - 1

06.04.2014, 09:21

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de cartofi, cu sos picant