Quiche

de deliciousflavours in Aperitive / Garnituri, 15 Noi 2011 | 19856 vizualizari

 

Quiche, in bucataria franceza, este o specialitate care are la baza un aluat crocant si crema de oua cu smantana sau lapte. Ingredientele variaza in functie de preferintele fiecaruia...

 

INGREDIENTE

  • 250 gr faina
  • 125 gr unt
  • 1 galbenus
  • 1 lingura smantana
  •  sare
  • 3 oua
  • 200 ml smantana
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita nucsoara
  • 100 gr masline verzi
  • 100 gr ciuperci
  • 2 fire de ceapa verde/praz
  • 200 gr piept de pui afumat (sau orice altceva preferati)
  • 100 gr telemea/cascaval
  • sare, piper

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Quiche:

Amestecam cu mainile faina, sarea si untul moale, adaugam galbenusul, iar in cazul in care nu se omogenizeaza punem o lingura de smantana. Aluatul astfel obtinut il punem in frigider timp de 30 minute.

In acest timp tocam ceapa marunt si o calim in putin ulei de masline. Taiem fasii subtiri pieptul de pui si adaugam la ceapa calita. Dupa cateva minute punem si ciupercile si mai lasam putin la foc mediu. Stingem focul, adaugam maslinele si lasam deoparte. Batem ouale 2-3 minute, adaugam smantana, nucsoara si piperul si mai amestecam putin cu mixerul. In aceasta compozitie eu n-am mai pus sare, deoarece telemeaua era deja sarata.

Scoatem aluatul din frigider il intindem si-l asezam intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt. Intepam din loc in loc cu furculita si dam la cuptorul preincalzit aprox 15 minute. Dupa acest timp il scoatem din cuptor, turnam amestecul de ciuperci, masline, piept de pui, etc iar deasupra vin ouale batute cu smantana. Radem telemeaua (cascavalul) si punem inapoi in cuptor inca aprox 30 minute pana devine aurie.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu crema de vanilie, reteta simpla si rapida

de Miha 9

la 13:46

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Quiche cu varza de Bruxelles si mozzarella