Taci si inghite

de hany30 in Aperitive / Garnituri, 11 Noi 2015 | 1255 vizualizari

 

Amiaza de azi . :)

 

INGREDIENTE

  • 500 g malai
  • 1 l lapte (apa)
  • 50 g unt
  • 100 g smantana
  • 200 g branza sarata rasa
  • 200 g carnati afumati
  • si/sau 150 gr kaiser sau 100 bacon (pot fi combinate toate trei , sau doar carnati , fiecare cum ii place )
  • 3 oua
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Taci si inghite:


  • Se face o mamaliga mai moale din lapte si malai, in care se incorporeaza smantana.

  • Carnatii, bacon-ul sau kaizer-ul ( sau toate ) , se taie in bucati mici si se calesc 5-6 minute in 1 lingura ulei.

  • Se unge un vas termorezistent cu unt si se aseaza: un prim strat de mamaliga, apoi amestec prajit, din nou mamaliga,

    se presara branza rasa si se acopera cu mamaliga ramasa.

  • Cu ajutorul unei polonic, se fac din loc in loc adancituri,

    in care se aseaza ouale si se presara cu sare.

  • Se da vasul la cuptor, pentru 25-30 minute, pana se rumeneste frumos mamaliguta, iar ouale sunt gatite.

 

TIPS-URI

1

Reteta taci si inghite se poate face si fara afumatura , iese foarte buna si asa (poza nr 2 de mai jos este varianta fara carnati sau orice fel de afumatura )

Daca ti-a placut reteta noastra "Taci si inghite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

COMENTARII (3)

Rocsi 1

11.11.2015, 19:54

MotanLaOale 1

11.11.2015, 22:56

miki_a 1

12.11.2015, 02:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Kebab libanez de pui
  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv Taci si inghite ardelenesc