Quiche cu broccoli

de Julie in Aperitive / Garnituri, 18 Iul 2011 | 4967 vizualizari

 

Quiche Loraine- este faimoasa reteta frantuzeasca, ce are ca ingrediente principale: bacon afumat, oua si smantana, asezate pe un blat subtire din aluat de patiserie. Reteta poate fi imbogatita insa si cu alte adaosuri precum: branza, cascaval, broccoli, fructe de mare, ciuperci, ceapa, rosii. Este o tarta ce poate fi servita calda sau rece, ca aperitiv sau ca fel principal. Este ideala pentru pranz, cina, pentru pus la pachet sau chiar pentru petreceri. Merge foarte bine servita alaturi de o salata verde.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 3 galbenusuri,
  • 150 g unt rece,
  • 1/3 lingurita sare,
  • 250 g faina,
  • 2 linguri apa.
  • Umplutura:
  • 400 g broccoli,
  • 150 g sunca sau bacon afumat,
  • sare, piper.
  • Sos: 
  • 3 oua,
  • 150 g smantana,
  • 100 g cascaval ras,
  • sare, piper, nucsoara.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Quiche cu broccoli:

Blat:


Se mixeaza untul cu galbenusurile si sarea, se adauga faina, apoi apa. Aluatul obtinut se pune in folie alimentara si se da la rece 30 minute.


Umplutura:


Broccoli se desface in buchetele mici si se opareste in apa cu sare, timp de 2-3 minute. Se scoate si se pune in apa rece pentru a-si pastra culoarea. Sunca se taie felii si se caleste 2-3 minute in 1 lingura ulei. Se adauga broccoli, se amesteca, se sareaza, pipereaza dupa gust si se opreste focul.


Sosul:


Intr-un bol se bat ouale, se adauga smantana, cascavalul ras, sare, nucsoara si piper dupa gust.


Asamblarea:


Aluatul se intinde in foaie subtire si se pune in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se inteapa din loc in loc cu o furculita, pentru a preveni coacerea inegala. Se adauga amestecul cu broccoli si se toarna sosul cu smantana si oua. Se da tava la cuptor pentru 25-30 minute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche cu broccoli" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

mamaieelena 1

24.07.2011, 13:52

mmm ce bine arata

kukibella 1

19.09.2012, 19:41

Poliana 1

20.09.2012, 09:36

e grozava!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9330 puncte

RODIMUR

8940 puncte

Rocsi

4600 puncte

Constelatialeu

3880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu gutui
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gem de gutui

ieri la 22:17

Gem de struguri

ieri la 21:47

RETETA RECOMANDATA
Quiche cu broccoli