Quiche cu ciuperci

de oanapl in Mancaruri de legume, 27 Ian 2017 | 815 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat Brisèe:
  • 250 g faina
  • 90 g unt
  • 70 ml apa rece
  • 1 lingurita sare
  • pentru umplutura:
  • 250 g ciuperci champignon
  • 1 lingura ulei
  • 100 g muschi de porc
  • 1 ceapa mica
  • 30 ml vin rose demisec
  • 3 oua
  • 100 ml smantana
  • 70 g cascaval ras
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita pesmet
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Quiche cu ciuperci:

Pentru aluatul Brisee, pui faina cernuta intr-un vas si adaugi in centrul ei untul rece, taiat in cubulete. Framanti pana cand se incorporeaza untul in faina si obtii un aluat sfaramicios. Adaugi treptat apa rece, in care ai dizolvat sarea si framanti pana cand aluatul se omogenizeaza.


Invelesti aluatul in folie de plastic alimentara si il bagi in frigider pentru minim 30 de minute.


Stergi ciupercile cu o carpa umeda, apoi le tai in feliute subtiri. Incalzesti uleiul intr-o tigaie antiaderenta si adaugi ceapa tocata marunt. O sotezi cca 1 minut, apoi adaugi ciupercile. Amesteci, sotezi inca 1 minut, apoi adaugi vinul alb, sare si piper dupa gust.


Lasi ciupercile pe foc mic pana cand se evapora alcoolul si nu mai ramane lichid in tigaie, apoi stingi focul si le lasi sa se raceasca.


Pui ouale intr-un vas si le bati putin cu telul. Adaugi smantana, cascavalul ras si amesteci. Adaugi ciupercile, muschiul taiat in cubulete mici, sare si piper dupa gust.


Amesteci pana la completa omogenizare.


Intinzi aluatul pe masa pudrata cu faina, intr-o foaie de cca 6 mm grosime. O asezi in tava tapetata cu unt si intepi aluatul din loc in loc cu furculita si il pudrezi cu pesmet. Adaugi umplutura, o nivelezi, apoi decupezi marginile, astfel incat aluatul sa acopere marginile interne ale formei. Aduci marginile aluatului in centrul tartei si il strangi intre degete din loc in loc.


Coci quiche-ul cu ciuperci in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru cca 45-50 de minute, sau pana cand se rumeneste frumos.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

cristinutanicolita 1

27.01.2017, 20:54

Adauga comentariu...

-Marius- 1

28.01.2017, 08:50

oanapl 1

28.01.2017, 14:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Humus cu ardei copti
  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Drob de ciuperci,vinete si dovlecei