Quiche cu somon afumat

de RuxyRux in Aperitive / Garnituri, 10 Iul 2011 | 7837 vizualizari

 

Am pus ochii pe reteta minunatei noastre Antonina( Dulcegarii culinare) de ceva vreme...si iata ca i-a venit si momentul...e pur si simplu divina...o recomand tuturor!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 160 gr cartofi
  • 230 gr faina
  • 110 gr unt rece
  • 1 ou mare
  • 1 praf sare
  • 1 praf piper

Compozitie:

  • 100 gr mamaliga
  • 250 gr somon afumat
  • 40 gr capere
  • 5 oua
  • 80 ml lapte gras
  • 250 gr smantana
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 1/2 legatura marar
  • 1 lingurita sare mare
  • piper un praf

Eu nu am avut capere in schimb am pus 150 gr branza feta maruntita. A fost singura modificare a retetei.

Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Quiche cu somon afumat:

Am fiert cartoful apoi l-am lasat foarte putin la racit si l-am amestecat cu restul ingredientelor pentru blat...iese un aluat foarte usor manevrabil...o placere....am intins aluatul pe tava ( pasii ii aveti descrisi frumos si cu fotografii pe blogul Antoninei). Am intepat cu furucilta din loc in loc si l-am dat la rece 30 de minute cat m-am ocupat de umplutura.


Am pregatit o mamaliguta vartoasa apoi am lasat-o la racit si am cantarit cele 100 grame necesare.


Am curatat pestele de oase. Am maruntit branza feta.


Intr-un vas de mixer am amestecat ouale cu laptele, smantana, patrunjelul si mararul, sarea si piperul.


Am scos tava de la rece si am turnat compozitia de oua apoi am asezat frumos somonul, mamaliguta si branza.


Dupa ce am incins cuptorul la 180 grade am asezat o tava cu apa sub gratar, am pus tarta pe gratar in mijloc si am lasat-o 20 de minute. Dupa 20 de minute am scos tava cu apa si am lasat tarta inca 40 de minute. Cand a fost gata am scos tava si am lasat la racit...am servit cu mare mare placere...e o tarta splendida...si merita probata.


Multumesc Antonina scumpa mea!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche cu somon afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

divainbucatarie 1

11.07.2011, 09:53

Lau 1

11.07.2011, 14:02

super

ryta 1

17.02.2014, 18:35

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

8680 puncte

Rahela Velicu

8650 puncte

RODIMUR

8300 puncte

CameliaR

8100 puncte

GeorgiG

7370 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Quiche cu mozzarela , ceapa si rosii