Piftie de curcan

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 2 Ian 2013 | 2309 vizualizari

 

Un aperitiv nelipsit de Revelion!

 

INGREDIENTE

  • aripi de curcan,
  • oase de curcan,
  • usturoi 1 capatana,
  • morcov 1 bucata,
  • telina 1/2 bucata,
  • ceapa galbena 1 bucata,
  • gogosar murat 2 bucati,
  • oua de prepelita 4 bucatati,
  • morcov 1 bucata,
  • leustean verde,
  • sare iodata,
  • piper boabe.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie de curcan:

Aripile si oasele se pun la fiert in apa rece cu putina sare. Se spumeaza cand incepe sa fiarba , iar aceasta operatiune de mai multe ori. Apoi se adauga zarzavaturile curatate, taiate si jumatate din usturoiul pisat. Se lasam sa fiarba la foc mic , cca. 60 de minute, pina cand zeama devine lipicioasa. Intre timp se fierb ouale de prepelita si se curata de coaja, apoi se feliaza.


Dupa ce s-a fiert carnea, se dezoseaza, apoi se aseaza artistict, intr-un vas impreuna cu ouale de prepelita, gogosarii fideluta si frunzele verzi de leustean. Se toarna deasupra zeama pina se umple forma, avand grija sa nu se deranjeze ornamentul din oua, gogosari si frunze. Se lasa la rece pina a doua zi, cand se serveste cu hrean proaspat preparat.



Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de curcan" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

T I M E A 1

02.01.2013, 22:09

Sidy 1

03.01.2013, 08:57

Ei vezi ca nu seamana ! Sunt minunate, asa-i ???Bravo

adry88 1

03.01.2013, 11:07

arata bine

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Drob de Craciun