Tartelete cu sardine

de adriana65 in Aperitive / Garnituri, 16 Noi 2012 | 4040 vizualizari

 

Tarteletele pentru mine sunt nişte preparate foarte uşor de realizat. Ne plac foarte mult şi de aceea aluatul de plăcintă sau foietajul nu-mi lipsesc din congelator. Tarteletele de azi pot sta foarte bine alături de alte antreuri pe o masă festivă sau la fel de bine pot fi servite la cină alături de un pahar de lapte.

 

INGREDIENTE

  • - 400 g foi pentru plăcintă
  • - 3 ouă
  • - 100 g unt
  • - 1 cutie sardine în ulei - 170 g
  • - 75 g brânză " Năsal "
  • - 1 ceapă roşie
  • - 1/2 gogoşar
  • - 4 căţei de usturoi
  • - 4 linguri smântână
  • - sare, piper
  • - 1 legătură mărar verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartelete cu sardine:

Am tocat ceapa roşie şi gogoşarul apoi le-am călit în 2 linguri ulei de măsline. După înmuierea lor am adăugat usturoiul tăiat feliuţe.



Am întins aluatul de foietaj pe folia în care a fost ambalat şi l-am tăiat în pătrate de 12/12 cm. Am uns fiecare foaie cu unt topit. În tava de brioşe, unsă în fiecare locaş cu unt, am pus câte trei foi de foietaJ.



Într-un castron am bătut ouăle cu sare şi piper, am adăugat mărarul tocat,



brânza " Năsal " rasă şi smântâna. Brânza "Năsal" este o brânză foarte gustoasă preparată în fabrica Napolact şi maturată în Grota de la Ţaga timp de trei săptămâni, conferindu-i un gust aparte.



Amestecului de ouă i-am adăugat ceapa şi gogoşarul călit, am omogenizat şi cu ajutorul unei linguri am repartizat amestecul în fiecare "coşuleţ" din foietaj.



Deasupra fiecăruia am pus câte o sardină (sardinele le-am pus la scurs înainte cu o oră) sau numai jumătate, depinde de mărimea acesteia.



Am dat tava la cuptorul încălzit pentru 2o minute la 200 grade.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tartelete cu sardine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Hand Mixer Bleu

- 43 %
69.99 lei
39.99 lei

COMENTARII (24)

Mihaela11_jo 1

17.11.2012, 12:21

Delicoase si practice

Lau 1

18.11.2012, 16:51

faine

gaby_gabytza 1

19.11.2012, 10:24

ce suuperbe

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu ciocolata alba
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!