Quiche cu spanac

de silvi0ara in Aperitive / Garnituri, 2 Mar 2010 | 3294 vizualizari

 

Ieri am fost la o ceainarie GreenTee unde am mancat acest fel de placinta frantuzeasca.Mi-a placut atat de mult,incat am zis ca trebuie sa incerc si eu sa o fac.A iesit tare buna.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:  
  • 250g faina  
  • 150g unt  
  • 1 ou  
  • 2 linguri lapte rece sau apa  
  • ½ lingurita sare  
  • Umplutura:  
  • 1 kg spanac proaspat sau congelat  
  • 250g urda  
  • 250g branza de capra  
  • 4 linguri smantana  
  • 5 oua  
  • 1 lingura faina  
  • 1 ou pentru pus deasupra  
  • 2 linguri cascaval ras sau svaiter
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Quiche cu spanac:

Se framanta un aluat din toate ingredientele.Se formeaza o bila care se lasa la rece pentru 30 de minute.


Se spala spanacul se opareste, se scurge de apa si se taie marunt.Se condimenteaza cu sare si piper.


Intr-un bol se adauga branzeturile,smantana si se amesteca bine cu mixerul.Se adauga galbenusurile,faina iar la sfarsit albusurile batute bine.Se amesteca usor de jos in sus.Daca este nevoie se mai condimenteaza cu sare.


Scoateti aluatul de la frigider si intindeti o foaie rotunda. Asezati-o in forma de tarta unsa cu unt si presarata cu faina.Foaia trebuie sa fie indeajuns de mare pentru a acoperi si peretii formei. Cantitatea de aluat este perfecta pentru o forma cu diametrul de 26 cm. (eu am folosit o forma rotunda de tort)

Cu o furculita intepati aluatul din loc in loc.Puneti mai intai spanacul,apoi crema de branza.Oul se bate si se adauga peste branza,iar la sfarsit adaugati cascavalul ras.Forma se baga in cuptorul preancalzit la 180gC pentru 40-45 de minte.Este gata cand este rumenit frumos.


Se serveste fierbinte cat si rece.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche cu spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei

Trimmer T830E

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (1)

madi_marin 1

03.03.2010, 16:23

foarte bun.....bun bun.....

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Clatite cu ricotta si ton
  • 10

    MI

  • 11

    J

  • 12

    V

  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de rosii pentru pizza sau paste

de xana 5

la 15:40

Bulion

de Lau 9

la 13:00

RETETA RECOMANDATA
Cartofi copţi umpluţi