Quiche Lorraine

de silvi0ara in Aperitive / Garnituri, 18 Ian 2011 | 2400 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 100g smantana
  • 100g unt
  • 350g faina
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingurita zahar
  • ½ lingurita sare
  • Umplutura:
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 250g de bacon afumat, taiat in bucati
  • 5 oua mari
  • 350g de smantana 
  • 200ml smantana lichida
  • 150g urda dulce
  • 3-4 linguri rase cascaval(eu am pus de oaie)
  • sare si piper dupa gust

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Quiche Lorraine:

Se framanta un aluat din toate ingredientele.Se formeaza o bila care se lasa la rece pentru 30 de minute.



Scoateti aluatul de la frigider si intindeti o foaie rotunda. Asezati-o in forma de tarta unsa cu unt si presarata cu faina.Foaia trebuie sa fie indeajuns de mare pentru a acoperi si peretii formei. Cantitatea de aluat este perfecta pentru o forma cu diametrul de 26 cm.Deasupra aluatului se pune o hartie de copt pe care se presara boabe de fasole sa nu se umfle la copt.Se da aluatul la cuptor pentru 10 minute,apoi se indeparteaza hartia cu boabele de fasole.Intre timp pregatim umplutura:Se amesteca urda cu smantana,frisca lichida,ouale,cascavalul si se asezoneza cu sare si piper,pana optinem o crema omogena.Baconul se taie bucati potrivite si il parajim in tigaie cu putin ulei pana devine rumen si crocant,apoi, se pune in tava jumatate din cantitatea de bacon si turnam peste el compozitia de branzat,apoi se presara deasupra restul de bacon.


Tarta se va mai coace la cuptor 35-40 de minute, pana ce umplutura e coapta si are o culoare aurie. Las-o sa se raceasca putin inainte de a o scoate din tava. Se serveste calda sau la temperatura camerei, cu salata verde.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche Lorraine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

mena29 1

18.01.2011, 18:07

Ma inscriu si eu la o portie

MIUTA 1

18.01.2011, 21:57

Foarte bun si eu vreau

adry88 1

23.05.2011, 21:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Lutica