Quiche Lorraine

de silvi0ara in Aperitive / Garnituri, 18 Ian 2011 | 2568 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 100g smantana
  • 100g unt
  • 350g faina
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingurita zahar
  • ½ lingurita sare
  • Umplutura:
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 250g de bacon afumat, taiat in bucati
  • 5 oua mari
  • 350g de smantana 
  • 200ml smantana lichida
  • 150g urda dulce
  • 3-4 linguri rase cascaval(eu am pus de oaie)
  • sare si piper dupa gust

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Quiche Lorraine:

Se framanta un aluat din toate ingredientele.Se formeaza o bila care se lasa la rece pentru 30 de minute.



Scoateti aluatul de la frigider si intindeti o foaie rotunda. Asezati-o in forma de tarta unsa cu unt si presarata cu faina.Foaia trebuie sa fie indeajuns de mare pentru a acoperi si peretii formei. Cantitatea de aluat este perfecta pentru o forma cu diametrul de 26 cm.Deasupra aluatului se pune o hartie de copt pe care se presara boabe de fasole sa nu se umfle la copt.Se da aluatul la cuptor pentru 10 minute,apoi se indeparteaza hartia cu boabele de fasole.Intre timp pregatim umplutura:Se amesteca urda cu smantana,frisca lichida,ouale,cascavalul si se asezoneza cu sare si piper,pana optinem o crema omogena.Baconul se taie bucati potrivite si il parajim in tigaie cu putin ulei pana devine rumen si crocant,apoi, se pune in tava jumatate din cantitatea de bacon si turnam peste el compozitia de branzat,apoi se presara deasupra restul de bacon.


Tarta se va mai coace la cuptor 35-40 de minute, pana ce umplutura e coapta si are o culoare aurie. Las-o sa se raceasca putin inainte de a o scoate din tava. Se serveste calda sau la temperatura camerei, cu salata verde.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche Lorraine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

mena29 1

18.01.2011, 18:07

Ma inscriu si eu la o portie

MIUTA 1

18.01.2011, 21:57

Foarte bun si eu vreau

adry88 1

23.05.2011, 21:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sandvis Caprese

de RODIMUR 5

ieri la 23:15

Milkshake de piersici si banane

de vasimur 3

ieri la 18:35

Tortellini cu carne si legume

ieri la 14:43

Desert tort Anca

de Ancutsa 5

ieri la 11:46

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv chec multicolor