Quiche Lorraine pufoasa

de Sidy in Aperitive / Garnituri, 8 Mai 2011 | 6584 vizualizari

 

Ceea ce se vedea pe platoul cu rulada de spanac cu oua era aceasta Quiche Lorraine pufoasa si delicioasa....

 

INGREDIENTE

    • 250 g faina
    • 125 g unt de la frigider
    • 5 oua
    • 250 g kaiser
    • 100 g cascaval de buna calitate
    • 250 g smantana grasa
    • 2 linguri apa rece
    • sare
    • piper
    • nucsoara
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Quiche Lorraine pufoasa:

Cernem faina apoi adaugam 1 ou , sare si untul taiat bucatele.Framantam cat de repede putem ca sa nu se topeasca untul.Adaugam apa putin cate putin pina obtinem un aluat sfaramicios.

Invelim aluatul obtinut in folie si il dam la rece pentru cel putin 30 minute.

Cascavalul si kaizerul( bacon) le taiem in cubulete mici.

Cele 4 oua ramase se bat bine de tot apoi adaugam smantana si condimentele.

Dupa ce aluatul a stat la rece il scoatem si il intindem pe o suprafata presarata cu faina, cu ajutorul sucitorului. Imbracam cu el o forma de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina, avand grija sa ridicam marginile aluatului cu 2-3 cm.

Intepam aluatul cu furculita din loc in loc apoi presaram cascavalul si kaizerul.

Turnam ouale batute peste cascaval si dam tava la cuptorul incins la 180 de grade C pentru aproximativ 30 minute pina cand se coace si prinde o crusta aramie deasupra.

Se serveste de preferinta calda.



Pofta mare !

 

TIPS-URI

1

Daca mai ramane se poate servi rece alaturi de un sos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche Lorraine pufoasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

kukibella 1

13.10.2012, 17:23

jolygina 1

13.10.2012, 20:53

Panacris 1

17.04.2013, 09:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Bascute aperitiv