Quiche taraneasca cu ciuperci

de La Ancuta in Aperitive / Garnituri, 9 Iun 2011 | 4454 vizualizari

 

De ce taraneasca?... Pentru ca am schimbat putin ingredientele si in loc de cascaval am pus branza framantata de oaie :). Asta insa nu i-a schimbat gustul, si a iesit o tarta buna, buna. Dupa cum stiti, imi plac tare mult ciupercile si le pot manca la orice ora, in orice combinatie :D

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pachet aluat foitaj (eu am folosit Bella)
  • 15 -20 de ciuperci champignon mai maricele
  • 3 cepe verzi
  • marar
  • cascaval ras sau in cazul meu branza framantata (cantitatea e in functie de preferinte )
  • 3 oua
  • 3 linguri smantana
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Quiche taraneasca cu ciuperci:

Dezghetam aluatul si il asezam in tava unsa cu unt.

Eu am folosit o tava patrata, dar merge foarte bine in tava rotunda de tarta. Intepam aluatul cu o furculita si il acoperim cu folie de aluminiu pe care punem cateva boabe de fasole.


Dam la cuptor, la foc potrivit timp de 10 minute.


Intre timp pregatim umplutura:


Spalam ceapa si ciupercile si le taiem marunt.

Incingem intr-o tigaie 3 linguri ulei de masline si 3 linguri de apa si punem ceapa la calit. Dupa ce s-a inmuiat adaugam ciupercile si lasam sa fiarba pana scade toata zeama. Potrivim de sare si piper iar la final adaugam mararul tocat marunt.

Dam deoparte sa se racoreasca.


Scoatem tava din cuptor si indepartam folia. Punem umplutura in tarta si nivelam.

Presaram deasupra branza framantata sau cascaval ras.


Batem ouale cu un praf de sare si adaugam apoi smantana. Turnam peste branza. Din aluatul ramas am taiat fasiute si le-am asezat peste tarta, formand un model :).


Dam la cuptor la foc potrivit, pana se rumeneste deasupra.

Scoatem apoi din cuptor si lasam sa stea 10 minute, dupa care scoatem din tava si portionam.


Sursa

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Quiche taraneasca cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

La Ancuta 1

27.06.2011, 10:28

Nina asa este. Chiar nu iti mai trebuie nimic altceva. Poate doar o prajitura, la desert

Bya Ralu 1

20.03.2013, 19:17

ce bine arata ancuta

La Ancuta 1

20.03.2013, 21:30

Multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pleurotus pane