Chec aperitiv cu carne tocata

de Panacris in Aperitive / Garnituri, 10 Feb 2015 | 1692 vizualizari

 

O nouă achiziție, o nouă provocare. Am ochit tava asta de ceva timp pe internet:D S-a nimerit ca să ne unim mai multe colege să facem o comandă online, pentru diverse chestii pentru bucatarie :D Ei, când au văzut ce tavă am comandat, toate au vrut :D, așa că am pus în coșul de cumpărături 7 tăvi :d M-au sunat cei de la firmă, din păcate n-au decât patru disponibile :D Greu a fost să renunțe unele fete, mă rog cele care vroiau două, au fost de acord:d așa că a mai rămas problema de o tavă :( M-am dat lovită că renunț eu :D, dar au sărit fetele, nuu tocmai tu ;) În final ne-am înțeles și am găsit un nou site ce comercializează aceste tăvi. Vă asigur că nu veți face o investiție proastă, prețul e undeva între 30-40, dar se merită ;) No, gata cu vorbăria și spor la treabă! ;)

 

INGREDIENTE

  • Carne tocată amestec vită+porc cca. 500 g,
  • Ceapă galbenă 1 bucată,
  • Usturoi 2 -3 căței,
  • Ulei de măsline 2 linguri,
  • Apă 3-4 linguri,
  • Ardei kapia ½ bucată,
  • Tije de țelină 1 bucată,
  • Codițe de ciuperci champignon cca. 100 g,
  • Morcov fiert 1 bucată mare,
  • Bacon cca 100 g,
  • Ouă 2 bucăți,
  • Sare iodată 20 g,
  • Piper proaspăt măcinat 1 g,
  • Boia de ardei dulce 1 g,
  • Griș 2 linguri,
  • PENTRU TOPPING:
  • Ciuperci umplute, rețeta aici : http://www.bucataras.ro/retete/ciuperci-umplute-la-cuptor-17984.html
  • Cașcaval ras cca 50 g.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec aperitiv cu carne tocata:

Ceapa curățată și tocată mărunt se pune la dinstuit cu puțină apă și ulei de măsline, se adaugă apoi ardeiul kapia tocat mărunt, țelina apoi de asemenea tocată, usturoiul mărunțit, baconul tocat, asezonându-se de sare, piper și boia. După ce s-au îmbinat toate ingredientele se adaugă ouăle și grișul, amestecându-se ușor până ce se înglobează toate ingredientele și se lasă la odihnă cca. 10 minute. Între timp se pregătesc ciupercile umplute pentru topping. Rețeta aici: http://www.bucataras.ro/retete/ciuperci-umplute-la-cuptor-17984.html. După odihnă, amestecul de carne tocată se așează în tava special pentru preparate din carne tocată :D, sau într-o formă de chec tapetată cu foaie de pergament și se ornează cu ciupercile umplute și cașcavlul ras. Checul se pune al copt în cuptorul preîncins, cca.20 de minute la 200 grade, apoi încă cca. 10 minute la 180 grade. Checul se poate servi rece sau cald, simplu sau cu garnitură. Spor și poftă bună!

 

TIPS-URI

1

puteți folosi și alte ingrediente pentru umplutură, baza rămâne amestecul de carne tocată

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec aperitiv cu carne tocata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (15)

Rocsi 1

10.02.2015, 21:39

Foarte fain checul tau!

mihaelar63 1

10.02.2015, 22:08

La asa comanda puteau sa trimita tava plina !!! Bun checul As dori si una si alta

Panacris 1

11.02.2015, 09:05

Mulțumescpentru aprecieri dragi Bucătărași!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!