Ragout de cerb cu smochine

de Roda in Mancaruri cu carne, 8 Mai 2009 | 8572 vizualizari

 

In bucataria moderna, vanatul tine un loc de frunte;se spune ca vanatul innobileaza orice masa.Asa este ,iar daca alegem si vinul potrivit, mancarea devine si mai savuroasa.

 

INGREDIENTE

  • 1 legatura zarzavat de supa,
  • 1 catel de usturoi,
  • 3 cuisoare,
  • 8 boabe de piper,
  • 1/2 lingura rozmarin,
  • 1/2 lingura oregano,
  • 1 fir de cimbru sau 1/2 lingura cimbru ,
  • 200ml. vin rosu,
  • 4 linguri ulei de masline,
  • 600g.carne de cerb,
  • 25g. slanina,
  • 200g.ceapa,
  • sare,
  • piper,
  • 2 linguri tuica,
  • 100ml. supa de vita,
  • 4 smochine(proaspete in sezon sau congelate),
  • 3 linguri smantana;
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ragout de cerb cu smochine:

1.Se curata zarzavatul de supa,se spala si se taie cubulete.Se curata usturoiul si se taie in patru.Se piseaza cuisoarele si piperul.Se amesteca toate cu rozmarin, oregano ,cimbru,100ml. vin rosu si ulei.Carnea de cerb se pune in aceasta marinata si si se lasa cca. 6 ore.

2.Se taie slanina cuburi si se topeste intr-o  tigaie cu peretii inalti.Se adauga ceapa taiata in sferturi.Carnea se scoate  din marinata ,se lasa sa se scurga,  se taie cubulete si se prajeste in tigaie cca. 10 minute.Se ia de pe foc, se sareaza si pipereaza si se lasa sa se racoreasca.

3.Se da in fiert marinata si se toarna restul de vin.Se fierbe 10 minute.Se paseaza, se adauga la carne  si se lasa sa se inabuse 30 de minute.

4.Se taie smochinele in patru si se inabusa si ele 5 minute cu carnea  , dupa care se adauga smantana.

5.Preparatul se pune pe un platou oval, se garniseste cu frunze de cimbru , se serveste cu paste late si un vin rosu ,Pinot noir de Minis-Arad, de exemplu (Puterea ursului).

Sursa foto: http://veronica.forumhit.ro

Daca ti-a placut reteta noastra "Ragout de cerb cu smochine" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (9)

Bucataras 1

08.05.2009, 01:01

pai inseamna ca ii mai poti face poze, ca doar nu s-a terminat

Roda 1

08.05.2009, 01:30

Supa de pipote am gatit-o ieri , nu ragout de cerb.Din pacate, supa s-a mancat ,a mai ramas ceva intr-un bol.Ai mei sunt foarte mancaciosi.

Rahela Velicu 1

18.06.2021, 12:44

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare de pui picante cu cartofi la cuptor

de Caty 2

pe 25.01 la 18:17

Reteta de aluat de foietaj cu ketchup si cascaval

de Caty 2

pe 23.01 la 12:27

Reteta de desert cu nuca si ciocolata

pe 22.01 la 13:14

Reteta de lasagna cu carne de porc

de Caty 2

pe 19.01 la 20:48

Reteta de bilute de carne de porc, cu varza calita, in sos de rosii

de vasimur 4

pe 19.01 la 18:17

TOP
utilizatori

Caty

2335 puncte

Rocsi

1724 puncte

MotanLaOale

1345 puncte

Constelatialeu

1306 puncte

vasimur

1238 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Iepure cu carnati, ciuperci si masline la cuptor