Ragout de cerb cu smochine

de Roda in Mancaruri cu carne, 8 Mai 2009 | 5887 vizualizari

 

In bucataria moderna, vanatul tine un loc de frunte;se spune ca vanatul innobileaza orice masa.Asa este ,iar daca alegem si vinul potrivit, mancarea devine si mai savuroasa.

 

INGREDIENTE

  • 1 legatura zarzavat de supa,
  • 1 catel de usturoi,
  • 3 cuisoare,
  • 8 boabe de piper,
  • 1/2 lingura rozmarin,
  • 1/2 lingura oregano,
  • 1 fir de cimbru sau 1/2 lingura cimbru ,
  • 200ml. vin rosu,
  • 4 linguri ulei de masline,
  • 600g.carne de cerb,
  • 25g. slanina,
  • 200g.ceapa,
  • sare,
  • piper,
  • 2 linguri tuica,
  • 100ml. supa de vita,
  • 4 smochine(proaspete in sezon sau congelate),
  • 3 linguri smantana;
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ragout de cerb cu smochine:

1.Se curata zarzavatul de supa,se spala si se taie cubulete.Se curata usturoiul si se taie in patru.Se piseaza cuisoarele si piperul.Se amesteca toate cu rozmarin, oregano ,cimbru,100ml. vin rosu si ulei.Carnea de cerb se pune in aceasta marinata si si se lasa cca. 6 ore.


2.Se taie slanina cuburi si se topeste intr-o tigaie cu peretii inalti.Se adauga ceapa taiata in sferturi.Carnea se scoate din marinata ,se lasa sa se scurga, se taie cubulete si se prajeste in tigaie cca. 10 minute.Se ia de pe foc, se sareaza si pipereaza si se lasa sa se racoreasca.


3.Se da in fiert marinata si se toarna restul de vin.Se fierbe 10 minute.Se paseaza, se adauga la carne si se lasa sa se inabuse 30 de minute.


4.Se taie smochinele in patru si se inabusa si ele 5 minute cu carnea , dupa care se adauga smantana.


5.Preparatul se pune pe un platou oval, se garniseste cu frunze de cimbru , se serveste cu paste late si un vin rosu ,Pinot noir de Minis-Arad, de exemplu (Puterea ursului).



Sursa foto: http://veronica.forumhit.ro

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ragout de cerb cu smochine" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Roda 1

08.05.2009, 00:49

Nu m-am uitat la ceas, dar este trecut de miezul noptii, deci supa am gatit-o ieri.

Bucataras 1

08.05.2009, 01:01

pai inseamna ca ii mai poti face poze, ca doar nu s-a terminat

Roda 1

08.05.2009, 01:30

Supa de pipote am gatit-o ieri , nu ragout de cerb.Din pacate, supa s-a mancat ,a mai ramas ceva intr-un bol.Ai mei sunt foarte mancaciosi.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

13110 puncte

RODIMUR

12670 puncte

Camelya

11120 puncte

Rocsi

6270 puncte

Oana

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Piftie de curcan