Rasol afumat cu cartofi, la cuptor

de Rocsi in Porc, 10 Oct 2016 | 770 vizualizari

 

Acesta este un preparat simplu, dar atat de bun, gustos si satios. Cand m-am gandit sa il fac, nu ma vedeam mancand decat cartofi, rasol nicidecum, dar de unde, ca 3 felii am savurat. Rasolul s-a patruns atat de bine, afumatura a dat si cartofilor un gust nemaipomenit, ce sa mai vorbesc atata, mai bine va dau reteta ca sa pregatiti si voi. Acum ca si timpul s-a racorit, merge perfect.

 

INGREDIENTE

  • 1 rasol afumat dezosat (de circa 1 kg si 200 gr)
  • 6 cartofi potriviti
  • 1 crenguta rosii cherry
  • 4 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 lingura sos teryaki
  • 1 lingura mustar
  • 2 foi de dafin
  • boabe de piper alb si negru
  • 4 linguri ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rasol afumat cu cartofi, la cuptor:

Parlim rasolul pe flacara aragazului in cazul in care mai are urme de par, il spalam.

Intr-o oala cu apa, punem rasolul, boabe de piper negru si alb, foile de dafin si ceapa curatata si taiata pe jumatate.


Punem oala pe foc, o acoperim cu un capac si din momentul in care incepe sa fiarba rasolul, il lasam 30 de minute pe foc.

Dupa acest timp, il scoatem pe o farfurie cu ajutorul unei palete, il lasam 5 minute sa se racoreasca.

Intr-un bol amestecam mustarul, sosul teryaki, 2 linguri de ulei, sare, piper si boia dulce.

Luam un penson si cu amestecul de mai sus, ungem rasolul pe toate partile.


Curatam cartofii, ii spalam, ii taiem bucatele potrivite.

Ungem un vas de ceramica cu cele 2 linguri de ulei ramas, punem cartofii, ii ungem si pe acestia cu sosul ramas de la rasol. Presaram putina sare peste ei.

Asezam rasolul peste cartofi.

Curatam usturoiul, il taiem pe jumatate si punem atat pe cartofi cat si pe rasol.

Rosiile cherry le asezam printre cartofi.


Acoperim vasul cu hartie de copt, apoi cu staniol (daca vasul are capac, este mai bine).

Introducem preparatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 1 ora si 10 minute.

Dupa acest timp, verificam daca este bine patruns rasolul, cartofii (la mine dupa acest timp erau bine facute toate) si le mai lasam 20 de minute in cuptor, dar descoperite.

Cand este gata, scoatem preparatul din cuptor, il lasam sa se racoreasca putin si servim.

Cu muraturi puse de noi, cu iaurt sau cu un sos care va place mult, este atat de apetisant!

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rasol afumat cu cartofi, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

RuxyRux 1

11.10.2016, 22:27

Tare bine arata...mai mult ca sigur e grozav!

ancutsa 1

11.10.2016, 22:33

Sunt asa bune legumele cu afumatura!

Rocsi 1

12.10.2016, 21:28

Ruxy, Ancutsa, va multumesc mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert musuroi de cartita
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!