Rasol alb cu legume și muștar

de elucubratiiculinare in Vita, 21 Aug 2012 | 5580 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 file de rasol alb,
  • 1 linguriță boabe de piper,
  • 2 foi de dafin,
  • 500 g mix de legume (morcov, broccoli, conopidă),
  • 2 tije de țelină cu frunze,
  • 2 linguri unt,
  • 2 linguri ulei de măsline,
  • 2 linguri suc de lămâie proaspăt stors,
  • 2 linguri muștar clasic,
  • 2 linguri vin alb sec,
  • sare,
  • piper.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rasol alb cu legume și muștar:

Punem la fiert 1-1,5 litri de apă cu boabele de piper și foile de dafin. Când dă în clocot apa, adăugăm carnea și fierbem pentru 25-30 minute. Legumele le fierbem în apă cu sare pentru 10 minute, se scurg, se trec printr-un jet de apă rece și se lasă la scurs. Se scoate carnea din supă și se păstrează la cald. Legumele se călesc pentru 5 minute în unt, după care se condimentează cu sare și piper. Păstrăm frunzele de țelină pentru ornare, iar tijele le tocăm mărunt. Într-un castronel amestecăm uleiul de măsline cu muștarul, vinul alb și sucul de lămâie. Condimentăm sosul cu sare și piper.

Aranjăm pe farfurie rasolul alb și legumele. Stropim totul (atât carnea cât și legumele) cu sos de muștar și presărăm tijele de țelină tocate. Ornăm cu felii de roșii și frunze de țelină.

Servim imediat. Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rasol alb cu legume și muștar" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rasol de vită cu legume şi hrean