Rasol alb de porc cu ciuperci.

de dicarmencitta1957 in Porc, 23 Feb 2010 | 7004 vizualizari

 

By dicarmencitta1957

 

INGREDIENTE

  • 1 1/2 ciuperci champignion.
  • 2 bucati de rasol alb de porc.
  • 2 cepe rosii.
  • 2 sau 3 linguri de ulei de masline extravirgin.
  • 5 cateii de usturoi.
  • 2 linguri amidon alimentar.
  • sare,
  • piper proaspat macinat,
  • marar uscat,
  • patrunjel uscat,
  • vegeta fara sare.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rasol alb de porc cu ciuperci.:

 Curatam ciupercile,rupem cotorul si apoi le spalam in cateva ape.Le punem la scurs.Curatam ceapa si o taiem cat se poate de fin,dupa care o calim in 2 linguri de ulei de masline.Mentionez ca nu prajesc ceapa,doar o calesc un minut,dupa care adaug rasolul alb taiat cubulete.

Amestecam incontinuu,ca sa nu se prinda,dar si carnea isi mai lasa zeama.Punem si ciupercile pe care le rupem cu mana,sau le taiem.Deoarece ciupercile de data aceasta au fost mai mari,merg si rupte cu mana.Adaug o ceasca de apa,nu prea multa apa,deoarece ciupercile isi vor lasa destula zeama si 5 cateii de usturoi curatati si zdrobiti cu lama cutitului.

Pun catelul de usturoi pe tocator si cu lama cutitului ii zdrobesc un pic.Asa pus usturoiul in mancare nu va produce rau la stomac(am retinut acest lucru de la Euforia cuisine).Bagam craticioara la cuptor,cel putin 40 de minute.Dupa 40 de minute,scot din sosul din craticioara.

Incet si cu mare atentie punem intr-o cana 2 linguri de amidon alimentar,peste care venim cu cate putin sos,pana se va face ca o pasta.Mai adaugam sos pana se va face ca o smantana si il adaugam in craticioara,asezonam cu ce condimente dorim(sare,piper proaspat macinat,tarhon uscat,marar uscat,patrunjel uscat,etc),mai picuram inca o lingura de ulei extravirgin de masline si bagam din nou la cuptor pentru inca 15 minute.

Servim cu o salata de gogosari sau de castraveciori.

Pofta buna !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rasol alb de porc cu ciuperci." nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (2)

Teo 1

23.02.2010, 22:32

simt mirosul aromat pana la mine!

Rahela Velicu 1

23.06.2021, 22:21

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada de porc