Rasol de curcan la cuptor in sos de rosii

de Bucataras Medi in Curcan, 2 Apr 2013 | 4019 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati rasol de curcan
  • ulei de masline
  • sare
  • piper macinat
  • 1 pahar cu vin alb sec
  • Pentru sos
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 1/2 cana suc de rosii
  • 1 lingurita cu zahar
  • 2 foi de dafin
  • rosmarin uscat
  • sare
  • piper macinat
  • 2-3 fire patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rasol de curcan la cuptor in sos de rosii:

Spalam carnea, o stergem bine cu un prosop de bucatrie ,o condimentam cu sare si piper si o ungem cu ulei de masline. Asezam carnea intr-o tava si turnam peste ea vinul si 1/2 cana cu apa. Dam la cuptor si tinem pana cand carnea este bine facuta .Din cand in cand stropim carnea cu sosul din tava.


Separat ne ocupam de sos.


Curatam ceapa si o taiem marunt.Curatam si usturoiul si il taiem rondele subtiri.Intr-o cratita in care am incins putin ulei punem ceapa si usturoiul si lasam la inabusit circa 5-6 min.Adaugam pasta de rosii si zaharul.Lasam sa dea in cateva clocote dupa care adaugam o cana cu apa , sucul de rosii, foaile de dafin si rosmarinul. Condimentam cu sare si piper dupa gust. Lasam sa fiarba sub capac la foc mic pana ce sosul scade si se ingroasa. La final indepartam foile de dafin.


Sosul astfel pregatit il turnam in tava cu rasol si mai lasam la cuptor circa 5-6 min.


Asezonam cu patrunjel verde si servim alaturi de o garnitura............legume fierte,piure de cartofi ,cartofi natur etc.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rasol de curcan la cuptor in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Ubulika 1

03.04.2013, 11:05

wowwwww

simona72 1

03.04.2013, 12:31

buna mancarica

marianascarlat 1

03.04.2013, 12:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de pui cu găluște imperiale

ieri la 21:31

Pizza cu balt de broccoli

de Bunica 7

ieri la 20:33

Tochitura

ieri la 19:23

Hribi sotati

ieri la 19:08

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de curcan la cuptor